Campingplats,  Övernattning,  Ställplats,  Västergötland

25- & 50-års fest – Göteborgisch

Årets första och julens sista långhelg valde vi mellan en fest på hemmaplan eller att fira 25 år fyllande dotter i Göteborg på fredagen och 50-årsfest i Borås på lördagen. Vi valde det sistnämnda. Då fredagen var en röd dag styrde vi södeut redan på torsdag eftermiddag. Efter ett par stopp i Örebro rullade vi mot Lidköping, som skulle bli vår första övernattningsplats denna resa. Strax utanför Mariestad plingade det till i min mobil. Vi hade blivit ikappkörda av Micke och Patric som nu såg vår elefantrumpa några bilar framför sig. Tillsammans körde vi en stund senare in på Kronocamping i Lidköping. De hade förbokat på dagen medan receptionen var öppen men jag testade att boka via nätet, vilket jag aldrig fick grepp om ifall det fungerade då jag inte fick något bokningsmail. Jag ringde även deras journumret då vi stod vid bommen och fick utmärkt hjälp över telefon. Vi kunde utan problem hämta ut bom- och servicekort i deras jourlucka och sedan betala 225:- för natten då receptionen åter var öppen dagen efter.

När båda ekipagen hade kommit på plats umgicks vi sedan hela kvällen över god mat och dryck tillsammans med ytterligare vänner.

Morgonen och dagen efter var slapp och skön. Jag var iväg en snabbis till servicehuset för att duscha. Trots att städerskan kastade in skurvatten på mina skor och jag fick springa tillbaks till husbilen, med håret i turban och bara ben, för att undkomma hennes märkliga sätt att skura så var jag ändå nöjd med att för en gång skull ha sett insidan av ett servicehus.

Klockan sexton plockar vi upp dottern hemma hos henne och några minuter senare även hennes pojkvän från hans jobb. Vi kör tvärs igenom Göteborg för att parkera på samma plats som för ett par månader sedan, i Klippan intill Stena Lines terminal. Där skålar vi i bubbel innan vi ger oss ut i snålblåsten och betalar 40:- för kommande natten och sedan försöker att hitta en hygglig restaurang att fira en 25-åring på. Några timmar senare är vi åter i husbilen. Med tv:n vänd mot sängen somnar jag innan filmens förtext har slutat rulla……….för att vakna några timmar senare av motorljud precis utanför sängfönstret. Suck! Det har börjat snöa ute och Göteborgs snösväng har tydligen uppsamlingsplats på den fjuttiga, fembilarsparkering kommunen har avlyst till husbilar. En timme senare har de startat upp sitt nattarbete, och jag är klarvaken.

Morgonen efter försöker jag sova ikapp de timmar jag har missat under natten men redan vid 10 är vi resklara igen och byter ett slaskigt Göteborg mot ett mer snörikt Borås. Här passar vi på att shoppa i Knalleland, Majk klipper sig och vi hinner med en smarrig fika innan vi rullar upp på våra goda vänners infart för en rolig 50-årsfest.

På söndagen styr vi åter hemåt. Vi suger ut det sista ur campinghelgen genom att ta en långlunch i Brahehus. Inte ens långhelger minskar campingsuget. Husbil är livet!
5/1-8/1 2017

Kommentera gärna, tack!