Skål!
Ställplats,  Värmland

Oktoberfest

I våras fick vi en inbjudan till sommarfest hos Husbilslandet i Kristinehamn. Jag tackade ja, men kom någon månad senare på att festen var samma helg som vi planerade att köra söderut för semester – alltså avbokades festen. I september fick vi en ny chans. En inbjudan till oktoberfest låg i brevlådan. Denna gång skrevs den, med osuddbart bläck, in i almanackan. 

Då vi inte hade någon brådska att komma fram någonstans på fredagskvällen blev jag förvånad när vi, strax efter åtta, rullade in på gården till Husbilslandet. Med ett sextiotal andra husbilar tog vi, efter en nygräddad lasagne och lite rödvin, kväll. Det här var den första kyliga kvällen sedan i våras. Pannan igång, ljus tända och mina fluffiga, rosa tofflor på fötterna. Jag älskar höst!

Morgonen badade i strålande sol. Efter frukost tog vi en promenad bland alla till salu-husbilar som stod på innergården. Inget föll oss dock på läppen (utom möjligen den lilla söta T@bben). Med den härliga solen kom även hög, kylig luft och jag som var lätt klädd började frysa. Då var det skönt att gå in i utställningshallen, bjudas på het gulaschsoppa och fortsätta husbilstittandet inomhus. Efter lite kläm och känn i ”vanliga” husbilar samt både hänförelse och förfasan i den sex trappsteg höga Morelon (för över 4 miljoner) tog vi en snabb titt i den lilla tillbehörsbutiken innan vi gick tillbaks till vår husbil. Där hängde vi i soffan med tärningsspel, musik och bubbel  och grillade sedan några biffar till vår nygräddade potatisgratäng för en tidig middag. 

Redan under dagen förstod vi att vi skulle bli bland de yngsta på kvällens partaj. Medelåldern låg nog uppåt 20 år äldre än vi. Vår förväntan inför oktoberfesten var alltså satt på en nivå i stil med ”jaja, vi är där en stund och går sedan tillbaks till oss och myser på tu man hand”. Med det sagt måste jag erkänna att vi fick äta upp de tankarna. Sååååå roligt vi hade. Trots att varken vi eller några av de andra paren vid vårt bord kände varandra sedan innan pratade och skrattade vi som gamla vänner. 

Festen började med tysk korv, potatismos och surkål, fortsatte med olika tävlingar och quiz (självklart vann vårt lag vilket vi firade med skrän och skål) och slutade med dans. Innan kvällen var slut, och jag klokt nog tackade nej till en whiskeypinne inne hos 75-åriga Gerard och hans fru, hade Majk tävlat i ölhävning, jag stått på scenen och sjungit flera låtar och vi dansat styrdans med snurr.  När vi runt vårt bord, bland de sista på festen, lämnade utställningshallen hade vi lovat att återkomma till sommarfesten. 👍🏻

Tack Husbilslandet för en superrolig, generös och välordnad fest!

4-6/10 2019

2 kommentarer

Kommentera gärna, tack!