Mellanämten
Fricamping,  Närke,  Ställplats,  Värmland

Utslängda

En av våra söner har precis fyllt år. Denna helg ville han ha fest. Trots att vi tycker vi är jäkligt ungdomliga och ena riktiga partyprissar resonerar vår 18-åring inte riktigt likadant. Vi fick alltså lämna hemmet. 

Vi körde lite på måfå. Efter två vänstersvängar var vi i Örebro och när husbilen började fyllas av doften från kvällens middag i ugnen svängde vi av vägen – i Karlskoga. Ställplatsen var ”stängd” för säsongen. Ingen el fanns och servicehuset var låst men ändå fick vi betala 150:- för platsen. Jaja, vi fick en lugn natt i sällskap med några andra husbilar. 

På lördagen körde vi till stormarknadsområdet strax utanför Karlskoga. Vi shoppade lite men tappade rätt snabbt lusten då flera av butikerna var de rörigaste jag någonsin har varit inne i. 😱 Istället började vi leta nattplats. Först körde vi söderut längst sjön Möckeln till Degerfors, men där fanns varken Ernst eller någon rolig plats. Vi vände norrut igen och följde nu Möckelns östra sidan. Tillbaks i Karlskoga valde vi mellan att leta upp den gamla, stängda campingen vi har blivit tipsade om eller köra mot Örebro och hemåt. Vi enades om det sistnämnda och sa att vi bestämmer oss längs vägen. 

När vi började närma oss Villingsberg hade vi tagit ett beslut. Vi kör in i skogen och letar upp nån liten sjö att ta kväll vid. Så fick det bli! 

Vi körde, på småvägar, förbi några mindre sjöar när vi såg skylten ”Flygfält”. Vadå flygfält? Här i skogen? Historien bakom namnet kan jag inte men det visade sig att vi hade åkt in vid Mellanämten och dess stora vändplats med ytor för många frilufts- och fiskeintresserade. På platsen stod redan ett flertal husbilar och husvagnar för övernattning. Intill den lilla sjön hade det byggts flera vindskydd med eldningsmöjlighet och längs stränderna stod det fiskare i alla åldrar. Det här passade oss perfekt. 

Vi tog en promenad runt sjön men när det mörknade var vi bara inne i husbilen. Uppkopplingen var usel och tv-mottagningen obefintlig. Vi lagade mat, spelade spel och pratade fram till sängdags. ❤️

1-3/11 2019

Kommentera gärna, tack!