Södermanland,  Ställplats

Stockholm

Majk har varit bortrest hela veckan. Jag har längtat och längtat.

När Majk kom hem hann vi inte mer än kramas innan vi började packa husbilen för en helg på tu man hand. Vi hade inte planerat vart vi skulle åka, bara att vi ville komma iväg nånstans och bara umgås med varandra. Vi började prata om att åka till Stockholm men när vi närmade oss Mariefred enades vi om att ta en titt på den ställplats vi hade fått vända vid i somras eftersom alla platser var upptagna. Nu var vi ensamma där. Vi parkerade precis intill kajen med det upplysta Gripsholms slott utanför förarfönstret. Majk gick ut för att kontrollera hur man skulle betala övernattningen. Det enda han kunde hitta var att gästhamnen var stängd för säsongen. Det fanns dock ingen information om att man inte fick nyttja husbilsrutorna så vi slog oss till ro. Medan jag förberedde middag promenerade Majk några hundra meter bort och handlade det jag, i min iver att komma iväg, hade glömt att packa. Efter middag och tv-tittande kröp vi upp i den härliga sängen och tog natt.

Natten var tyst och lugn om än rätt blåsig. Morgonens väder var förändeligt. Ena stunden vara det soligt och vi pratade om att stanna i Mariefred för en sväng på slottet och en tur ut till kakslottet i Taxinge, men i nästa sekund började det regna och vi beslutade oss för att resa vidare. För att säkerställa att vi skulle få en plats på Södermalm i Stockholm ringde jag en man som i en lång stund antecknade alla möjliga uppgifter om oss. Efter ett löfte att betala 250:- i efterskott fick jag till slut en kod till bommen och när vi efter Liljeholmsbron hade trasslat en del för att ta oss till Ringvägen utan att passera GÅ……eh, Hornsgatan så fick jag nöjet att knappa in koden och vi kunde rulla in på Tanto ställplats (man får inte köra med dubbdäck på Hornsgatan).

Vi gjorde oss snabbt hemmastadda och promenerade sedan genom Tantolunden ner till Zinkensdamm, förbi Mariatorget och via Slussen till Gamla Stan. Där minglade vi in och ut i butikerna tillsammans med allsköns turister. Efter en titt i Storkyrkan och på julmarknaden på Stortorget gick vi åter upp på Söder och åt sushi på Medborgarplatsen. Vi gick sedan tillbaks till husbilen och hade ytterligare en myskväll framför tv:n.

När vi lämnade Tanto körde vi mot Gullmarsplan och tog oss betydligt smidigare ut ur än in i Stockholm. Då vi gillade smidigheten med Tantos ställplats enades vi om att snart åka tillbaks.

18-20/11 2016

Kommentera gärna, tack!