Majk sliter i bilen medan jag snorar och färgmatchar påslakan. 😜
Vanbygge

Vanbygge

Många av våra vänner frågar oss hur vi resonerar inför detta att vi lämnar de ”vanliga” campingfordonen för ett mer experimentellt byggande. Jag ska försöka sammanfatta hur vi tänker…idag.

Vi har snart campat i 20 år. Medan barnen var små i olika husvagnar. Ju längre tid vi campade desto fler önskemål och behov skapade vi och våra husvagnar utvecklades både i storlek och i teknik. När barnen växte ifrån helger och semestrar med mamma och pappa tog vi steget vidare till husbil. Det kändes som helt rätt tidpunkt eftersom vi upplevde att vi hade sett typ ALLA campingplatser i HELA Sverige. 

Med husbil öppnades nya möjligheter, nya platser, nya äventyr. Vi älskade verkligen att kunna stanna där lusten föll på, snurra stolarna och lägga fötterna på bordet och vi älskade den större frihet en husbil har, i alla fall i jämförelse med en lång husvagn. Där har inget förändrats men, i övergången tog vi med oss de önskemål och behov vi hade skapat i husvagnslivet. Idag när vi inte ens kan muta med oss barnen finns inte behov av fyra fasta sängar, inte behov av fem bältade platser ifall en kompis vill följa med, inte behov av garderober till flera vinteroveraller, inte behov av en full servis och 20 extraglas för att ett nytt används varannan minut. 
För även om vi lyckades trycka in allt ovan i en relativt liten husbil kände vi ändå att den begränsade oss. Den var sällan tillräckligt liten för det sätt vi numer vill röra oss. Dessutom var den så himla fin att vi inte ville modifiera allt för mycket och sätta vår egen prägel = trist.

Så, idag står vi då här med vårt plåtskal – en VW Crafter 2.0 TDI. Vi vet väl egentligen inte riktigt vad vi har gett oss in på, men vi vet åtminstone att vi inte är först i världshistorien att bygga en egen husbil. Det får ta den tid det tar och det får bli som det blir (Majks favorituttryck). Jag hoppas ni vill hänga med oss i vårt byggande, antingen via hemsidan, Instagram och/eller Facebook. 
Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan vi skriver nya reseberättelser, det ser i alla fall jag fram emot. 😂

Kommentera gärna, tack!