Italien

Verona – hett och lite helvete

Sist vi var i Verona var det varmt. Nu var det ännu varmare, närmare 39 grader långt in på kvällen. Och precis som sist parkerade vi på den enkla men välutrustade ställplatsen någon kilometer från citykärnan. När vi kom var det gott om platser men på natten blev det fullt. Ett beteende jag älskar i både Italien och Tyskland, man övernattar och drar vidare. Inte som i Sverige där man campar i flera dagar. 

Vi gick nästan direkt ner till stan. Shopping stod på agendan. Verona och dess sevärdheter hade vi redan upplevt. Nu ville vi in och ut i alla de affärer som ligger längst gågatorna i den, trots rätt stor folkmängd, intima staden. Prada, Gucci, Dolce Gabbana…..passerade vi, men andra butiker fick långa besök i den sköna AC-miljön och påsarna i våra händer blev fler och fler. På ett av varuhusen köpte vi en portabel AC, för nu började vi bli veka av värmen, och sedan gick vi tillbaks till husbilen för att fräscha upp oss innan kvällens middag. 

Några timmar senare var vi åter nere i Veronas centrum. Middag intogs utanför den fina arenan (där Mark Knopfler hade konsert denna kväll). Mysig plats men maten var tyvärr både dyr och medioker. Tur att vinet var gott och miljön fantastisk.  

Väl tillbaks i husbilen hade vår nyinskaffade AC gjort ett dåligt jobb. Det var alldeles för varmt för den lilla maskinen. Trots att den och vår takfläkt gick hela natten och samtliga fönster stod vidöppna blev det en olidlig natt. Långt över 30 grader fram till småtimmarna. Vid fyra tystnade äntligen cikadorna och jag somnade någon timme innan det åter var dags för solen att göra sitt jobb – värma världen.  

  • Denna natt tackade vårt kylskåp för sig. Vid sju började det larma för att dörren stod öppen (vilket den inte gjorde). När jag kollade tempen hade den under natten stigit till över 20 grader. Tack och lov hade jag redan på kvällen börjat ana oråd då tempen steg över 10 grader och hade då lagt över kött, pålägg och ostar i vår kompressorkylbox (vi har den till drycker för att slippa öppna kylskåpet hundra gånger om dagen), men smör, mjölk, ägg och olika sorters färsk pasta fick jag lägga i soporna på morgonen. Blä!

22-23/7 2019

Kommentera gärna, tack!