Övernattning,  Ställplats,  Sverige

Parkeringsappar och SMS-parkering

Här om helgen besökte vi ställplatsen i Karlskoga och betalade parkeringsavgiften via SMS även om jag har vissa synpunkter på 150SEK det kostar att stå där per dygn med tanke på att ställplatsen är stängd, man får stå där men ingen service alls finns tillgänglig. Hursom, jag startade parkeringen med SMS.
Ett par veckor senare dyker det upp en faktura med posten på 179:-, hummm var min första tanke och kollade i telefonen att visst hade parkeringen startats och avslutats som den skulle.
Ringde naturligtvis upp Parkster som företaget heter som sköter om detta och frågade varför jag fått en faktura, jo man betalar inget via SMS som man gör på många andra ställen som tex. EasyPark´s parkeringar utan man får en faktura helt enkelt. Aha, men jag är inte intresserad av att betala 179SEK när det står att det ska kosta 150SEK och då får jag reda på att det är faktura avgiften som tillkommit och läser man SMSet står det faktiskt att man kan gå in och betala sin parkering på internet och där med slippa fakturaavgiften.
Generöst så stryker Parkster min faktura avgift och jag betalar via internetbanken min faktura.
Likadant när vi var på Food&Wine Sthlm för ett par helger sedan, står en sak på automaten men i appen ändras helt plötsligt priset för att det är skillnad på hur man räknar ett dygn.
Vill med detta bara höja ett varningens finger, läs svars SMSn ni får när ni utnyttjar parkeringstjänster som bygger på SMS.

2 kommentarer

Kommentera gärna, tack!