På resande fot,  Praktiska tips,  Teknik

Rengöring i husbilen

Alla som varit ute en längre tid med husbil och då dessutom med hund eller katt vet hur smutsigt det blir. Det blir hår och smågrus och sand överallt i husbilen.
Vi har ju sedan tidigare monterat en Dometic dammsugare fast i husbilen men den är lite bökig med den långa slangen tycker jag och därför hittade jag en liten kompakt dammsugare på ICA för 349:- vill jag minnas. Smidigt var min första tanke och i värsta fall är den oduglig är det inte en förmögenhet förbrukad.
En Black&Decker som drivs på 12V med klassisk cigarettplug.

Efter första provkörningen nu tycker jag faktiskt att den gör ett fullgott resultat, smidig att plocka fram och köra av golvet och sofforna med. Två munstycken finns med, ett lite bredare där man kan fälla ner en borste och ett långt och smalt munstycke, perfekt för trånga skrymslen och vrår som finns i en husbil.
Det man suger upp samlas i en liten behållare som enkelt töms i soppåsen så man slipper tänka på detta också att man måste ha dammsugarpåsar.
Kabeln är fem meter lång vilket gör att vi når utan problem runt i hela husbilen, även slangen är utdragbar så man når ytterligare ett par meter.

Här finns er att läsa om denna lilla smidiga dammsugare:
https://www.blackanddecker.se/sv-se/products/car-care/car-hand-vacs/12v-dustbuster-flexi-bildammsugare/pd1200av

4 kommentarer

  • Marita Johansson

    Vilket kap ni gjort med dammsugaren! 😊👍 Den kostar från 500kr – 749kr på andra ställen. Ska kolla ICA Maxi vid tillfälle. Tack för tipset, den verkar helt perfekt! 😊👌🏻//Marita

  • Britt-Marie Lundgren

    Vad kul att den verkar bra! Vi har köpt en likadan på ICA men får vänta med att prova tills husbilen kommer ur sitt vinteride…

Kommentera gärna, tack!