Fricamping,  Södermanland

Äppelmarknad

Vi bor rätt nära Julita och har varit på besök där flera gånger, framförallt då barnen var yngre och intresserade av Pettson och Findus. Vi har noterat att de har en campingskylt men aldrig reflekterat över själva platsen bakom skylten. När vi nu hade bestämt oss att besöka äppelmarknaden på lördagen blev det en glad överraskning att på fredagkvällen backa in på Julitas enkla ställplats. Supermysigt anordnat mellan höga träd. Inga faciliteter eller möjligheter till el men lugnt och skönt och vi hade sällskap av både andra husbilar men även husvagnar.

På lördagen strosade vi länge omkring inne på herrgårdsområdet bland äppelträd och marknadsstånd. Vi gick även med på en guidad visning inne på herrgården. Intressant. Då vädret var fint åt vi sen lunch utomhus och tog en långpromenad i de fina omgivningarna. Tanken var att åka till Örebro och gå på restaurang och bio på kvällen men vi tyckte det var så skönt i Julita att vi blev kvar en natt till.

På söndagen tog vi en omväg hem eftersom vi inte hade åkt så många mil. Först tog vi en titt på kalkbrottet utanför Vingåker (snabbt avklarat), sedan kollade vi in de nyanlagda ställplatserna vid skidbacken i Vingåker (med snö blir det toppen), vi gjorde ett snabbstopp vid outleten i Vingåker (men köpte bara Delicatobollar) och så avslutade vi vår sen-väg med ett besök i Rejmyre (glasblåsarna var lediga, alltså ett ointressant besök).

Det blev en härlig tripp trots att vi knappt lämnade vår bakgård.

16/9-18/9 2016

Kommentera gärna, tack!