Fricamping,  Småland

Elmiamässan

Vi har åkt ner på Husvagnsmässan på Elmia i Jönköping sedan vi blev campare för många år sedan. I början för att titta på nyheter och få roliga tips men på senare år mest för att det är en rolig tradition och att vi har så många vänner vi träffar där nere. Vissa år har vi bara slappat och umgåtts, andra år har vi arbetat. I år blev det en kombo.

På onsdagen mötte vi upp Pia och Stefan på en rastplats utanför Norrköping. Efter intagen middag körde vi i lugnt tempo ner mot Jönköping, inställda på att sova uppe på A6:s parkering då grindarna in till mässcampingen borde ha hunnit stänga när vi var framme. I sista backen ner kände vi att vi borde hinna fram innan de stänger, men får bara se på när bakljusen på sista ekipaget in för kvällen försvinner in på området medan de stänger grinden. Vi får tillåtelse att stå precis utanför över natten och sitter sedan ute och njuter av den sköna kvällningen innan vi lägger oss för att vara redo tidigt på torsdagsmorgonen.

Utan besvär blir vi lotsade till vår plats och sedan följer tre dagar av roligt umgänge. Vi hann med flera besök inne på mässan, köpte lite småsaker vi tyckte vi behöver och åt en kväll en överreklamerad grillbuffé. Majk jobbade några timmar, vi fick besök av både andra mässcampare men även av människor vi känner som var på besök över dagen och vi dansade och sjöng halva nätterna. Allt var alltså precis som det brukar vara. Därför har vi inte ett enda foto från besöket utan bara ett flygfoto jag hittade på nätet.

7/9-11/9 2016

Kommentera gärna, tack!