Bamberg
Europa,  Fricamping,  Tyskland

Bamberg och Erfurt

För bilens skull har vi valt att undvika motorvägar i största möjliga mån (vi tror oss ha hittat ett mönster i vad bilen klarar av) därför bad vi GPS:en att visa oss vägen längs mindre vägar. Ett resesätt vi annars sällan tillämpar då vi helst suger ut det mesta av semestern på en plats och sedan snabbt kör hem i ett svep. Nu, en bit på vägen, tipsade GPS:en om en genväg på 13 minuter (oftast handlar det om att undvika ett vägbygge) och vi, Dum och Dummare, klickade ja tack och gav oss ut på landsbygden. Amäh, scheiße! Vet ni att det finns serpentinvägar norr om München? Vi som skulle vara snälla mot bilen åkte nu upp och ner för berg och in och ut i sluttande byar…och mycket riktigt. Pling! Paus.

Väl ute på mer vanlig tysk väg skötte sig bilen som den skulle. I Bamberg hade vi planerat att stanna för natten men klockan var bara mitt på dagen, alldeles för tidigt i vår värld. Istället parkerade vi inne i stan och tog en promenad bland de fina husen. På ett litet torg åt vi supersmarrig wienerschnitzel innan vi återvände till bilen och drog vidare. 

Två timmar bort låg Erfurt, en stad vi aldrig hade hört talas om. En av ställplatserna knappades in och vi puttrade vidare. När vi gled in genom stan och det var några kilometer kvar till ställplatsen dök en stor parkering upp, fylld med husbilar. Åh, vad nära stan, vi kollar om vi får plats! Utan problem parkerade vi bland det 20-tal husbilarna längst ner i ett hörn. Fri parkering dessutom. 👍🏻Nästan direkt hoppade vi upp på våra kickbikes och rullade ner på stan. 

Erfurt. Erfurt! ERFURT! Alltså, namnet är verkligen skitfult. Utifrån det var våra förväntningar rätt låga, men som vi fick benen undanslagna. Erfurt är helt galet fin! Två majestätiska kyrkor intill varandra övervakar staden nedanför, ett välbevarat citadell med utsikt över hela nejden och gata efter gata med korsvirkeshus. Dessutom hade solen och värmen kommit tillbaka. Vi njöt av Erfurt i flera timmar innan vi återvände till den enkla parkeringen, åt lite antipasti till kvällsmål och somnade i den nu betydligt ljusare natten. 

13-14/7 2021

Kommentera gärna, tack!