Badparkeringen vid Fånö
Fricamping,  Västmanland

Fånö

Jag har hamnat på efterkälken här på bloggen då min skrivlust har varit låg. Det har även varit mycket annat som har pockat på min uppmärksamhet. En av våra söner har tagit studenten med alla de, iofs angenäma, bestyren kring det. Semestern har närmat sig med årets ovisshet om var eller ens om vi skulle få åka. Jag som är en nitisk listmänniska har varit helt vilsen i hur jag skulle planera. Norra Sverige, södra Sverige, Italien eller hemma? Och så självklart jobbet. Vårens röra med ständig ovisshet om dagens arbetsbelastningen har verkligen börjat sätta sina spår. 

Men, nu är jag på banan igen…..tror jag. I skrivande stund ligger jag i husbilens säng. Majk sover ännu bredvid mig. Klockan är 07:35 och det är midsommarafton. På ställplatsen vi har haft som övernattning råder full aktivitet. Människor pratar, vattenpumpar bullrar, hundar skäller, solen strålar ovanligt försommarvarmt….och då väljer jag att backa bandet till kristihimmelfärdshelgen. 

Både jag och Majk hade valt att arbeta ”klämfredagen”. Detta gjorde så klart att vi aldrig fick den långhelg som brukar vara så efterlängtad på våren. Med det och den ännu rådande 2-timmarsregeln valde vi att inte köra så långt på fredagskvällen. Enköping kändes som en lagom sträcka och då det var över 10 år sedan vi senast hade campat vid Fånö fick den lilla badplatsen ett återbesök. Sist vi var där var vi ett helt gäng som höll kräftskiva med kräftkok, lekar och buller. Nu var det bara vi som såg solen gå ner över trädtopparna. Sist vi var där kunde vi även följa flygplan på himlen då de startade och landade på Arlanda bara några mil bort. Nu var himlen endast blå eller svart. Pandemin hade helt satt stopp för flygtrafik över Fånö. Det bekom så klart inte oss ett dugg, snarare tvärt om. Vi njöt av den stilla kvällen och tysta natten.

På lördagen hängde tunga regnmoln på himlen men trots ständiga rapporter om spöregn, från vänner via Facebook, hade vi bara några enstaka duggregn. Vi valde ändå att sitta inne det mesta av dagen. Planera olika scenarion för semestern, spela kort och bara allmänt ha ”fötterna på bordet” för att ladda våra mänskliga batterier. 

Så, den här helgen lär inte gå till historien som vår mest aktiva. Ibland är det skönt att stänga av omvärlden och bara vara. Till det passade Fånö perfekt. 

22-24/5 2020

Kommentera gärna, tack!