Dalarna,  Fricamping

Det här är fricamping!

Vi fick ett meddelande från Krister och Camilla:
”Har ni några planer för helgen? Vi åker troligen upp till Vallsjön. Den lilla platsen alldeles vid vattnet som vi visade er på utflykt för några år sedan”.
Nej, vi hade inga planer. Ett par dagar långt ut i skogen lät superbra efter förra helgens raggardunk. Vi är på!

Majk kom hem senare än vanligt men då det bara var 12 mil till Kristers släppta nål var vi ändå framme vid halv nio-tiden. De andra, för det stod ytterligare en husvagn intill Krister och Camilla, hade precis dragit igång en brasa. Efter snack och skratta lät vi brasan falna och grillade korv på glöden. De andra kickade sedan igång brasan igen men jag var både trött och frusen och gick in och la mig när mörkret började tränga på. Det blev en underbar tyst natt. Varken det simmande rådjuret eller bävern gjorde väsen av sig. När jag vaknade tidig, tidig morgon och tittade ut låg hela sjön täckt av dimma. Vilken kontrast mot Kicki Danielsson på högsta volym. 

Vi började vår dag med frukost utomhus. Så härligt att sommaren är här nu. Fast sommaren var bara på tillfälligt besök visade det sig. Vi hann dock sitta ute i solen i flera timmar. Spelade tärning, smaskade lunch och spelade sedan MIG (frågesport) innan mörka moln tornade upp och vi oroligt började samla ihop våra utspridda saker. Sedan öppnade sig himlen. Under de timmar det regnade satt vi inne hos Krister och Camilla och pratade om gamla minnen och kommande äventyr. Turligt nog slutade det regna alldeles lagom till att våra magar började kurra. 

Efter vår middag försökte vi både dra igång en ny brasa och lust till umgänge, men det var kallt och fuktig ute. Lusten var låg. Vi valde istället att krypa in i husbilen och avsluta kvällen i ljusmys med en stor godisskål. 

Söndagen bjöd inte heller på sommarväder. Vi åt frukost i lugn och ro men kramade sedan våra vänner hejdå och körde hemåt mot det klart.se ansåg var solsken och 25 grader. I själva verket var det snålblåst och 18 grader. Svensk sommar!

Tack Krister för att Du tar oss med till dina smultronställen!

2 kommentarer

Kommentera gärna, tack!