Södermanland,  Ställplats

Världens minsta ölfestival

Jag fyller år den 4 september. Jag avskyr att fira min födelsedag. Alltså bjöd jag bara över barnen och deras respektive till middag på lördagskvällen. Detta gjorde att vi kunde ta en sväng med husbilen fredag till lördag. Självklart i närområdet. Nu finns det inte så mycket vi inte har sett i våra krokar men jag hittade en ”ölfestival” i lilla, lilla Sköldinge några mil från Katrineholm som kunde vara rolig att spana in på lördagsförmiddagen. Vi tog sikte på Sköldinge. Det borde verkligen finnas någon plats man kunde fricampa vid i Sköldinge, trodde vi. Det visade sig att Sköldinge var ett villasamhälle. Vi hittade ingen plats som intresserade oss utan slog istället fram en ställplats från guiden hos husbilskompisar.se. Ställplatsen låg jättefint intill en sjö men på platsen stod ett gäng ungdomar och eldade. Vi kände oss inte riktigt trygga utan körde direkt vidare. Vi passerade en annan ställplats från guiden utan att förstå att det var en ställplats och valde sedan att svänga av vid Flens golfbana som skyltade med att de tog emot husbilar och husvagnar.

Det visade sig att deras platser, med el, låg jättefint med utsikt över vatten åt två håll. Det fanns även toalett och duschar att tillgå. Jag tror att man ska betala 150:-/natt men då vi gick för att betala viftade de bara bort det…så vi åkte hemåt.

På hemvägen körde vi in i Sköldinge igen för ett besök på ölfestivalen….eller, vi gjorde ett besök i Sköldinge Folkets hus och deras kastrull med ofärdig ölbrygd. Besöket blev kort och vi åkte snart hem för födelsedagsfirande.

Då sängplatserna inne i huset gick åt till alla barn fick vi ytterligare en natt i husbilen – på vår garageuppfart.

2/9-4/9 2016

Kommentera gärna, tack!