Italien

Chioggia

Vid så gott som varje italienresa vi har gjort har vi besökt Venedig. Venedig är en helt fantastisk stad, vi lär återvända, men nu ville vi se annat. Vi hade hört att Chioggia är Venedigs lillebror. Mysigt!

Vi var sugna på en finare camping med badland, restauranger och underhållning. Vi tog sikte på en sån ute vid Isola Verde. Det visade sig dock, när vi kom fram, att de hade upphört med campingdelen efter förra sommaren. Numer var det bara en ”village” med bungalows. Synd! Istället sökte vi oss till Sottomarina och dess pärlband av campingar. Vi svängde in vid första bästa, rangerade och gick till poolen. Det blåste riktigt kraftigt så vi vågade aldrig dra ut markisen eller dra igång grillen. Istället åt vi en smaskig pizza på campingen innan vi tog kväll medan vinden ruskade husbilen.

Morgonen efter betalade vi 26,60 € (med ACSI….som har visat sig bra att ha så här tidigt på säsongen) och så checkade vi ut. Vi ville komma närmare Chioggia gamla stad, ställplatsen såg ut att ligga bra till. Ställplatsen var välfylld. Förutom en tysk, en belgare och vi var det bara italienska husbilar på plats. Trångt, men gemytligt.

Vi plockade direkt fram cyklarna och cyklade in till stadskärnan. Det visade sig vara en rätt trist sådan. Ja, det fanns kanaler och gränder…..men att kalla Chioggia för Venedigs lillebror, njaääää….snarare Venedigs skelögda kusin från landet. Vi promenerade i lite gränder och över några broar, tog en drink och förundrades över trafiken i den korsning baren låg sedan cyklade vi tillbaks till ställplatsen. Vi packade istället ner badkläder och gick ner till havet för sol och bad i några timmar. Stranden var fin och det fläktade skönt från havet.

När vi kom tillbaks till husbilen grillade vi en smaskig middag och medan vi laddade upp inför fotbollsmatchen Sverige-Tyskland underhöll våra grannar oss med högljudd karaoke…….på italienska. Feststämning! Den utbyttes tyvärr, några timmar senare, till suck och pust för oss svenskar. Ute på gatorna och stranden tjoades det dock friskt vidare hela natten. Det märktes att vi bodde stads- och strandnära. Discomusik och skrålande får man då på köpet.

Morgonen efter packade vi ihop igen, betalade 20 € för natten och fortsatte vår resa söderut.

22-24/6 2018

Kommentera gärna, tack!