Tyskland

Semester!

Fredag, sista dagen på veckan…första dagen på semesterresan. Vi lämnade, efter tidig dag på jobben, Eskilstuna strax före 14. Jag brukar bli jätteirriterad över att vi ödar bra restid redan i Katrineholm för att alla är hungriga. Så jag hade färdiga äggmackor, espresso på burk och Red bull redo. Första stopp blev istället i Mantorp. Fullt ös på macken och världens liv från racerbanan, Gatebil på G. Lockande, men inte lika lockande som den färja vi hade bokat till klockan 22:30 i Trelleborg. Vid 16 tog vi stopp igen, i Jönköping. Majk och Neo åt middag på en av restaurangerna inne på A6. Jag stressade mig igenom Coop för ett sista inköp av resemat. Sedan tog vi ett sista stopp vid en mack i Trelleborg. Majk klagade på att husbilen krängde. Medan jag och Neo köpte korv fyllde Majk husbilens däck med luft. Vi fortsatte sedan till färjeläget där vi vid 22 kunde rulla ombord.

När jag bokade biljetterna fanns det inga hytter kvar så jag bokade istället tre vilstolar. De stod och väntade på oss när vi kom upp i fartyget. Nattsömnen blev sedan väldigt sporadisk då folk snarkade och hostade, barn skrek, det pratades i högtalarsystemet och nån (jag nämner inga namn men det börjar på E och slutar på va) POPPADE en bubbelflaska mitt i natten. Tack och lov har Majk lättare att slappna av så han fick mer vila än jag. Bra!
Klockan 05 (jag tror jag somnade in typ 04:57) knastrade det till i högtalarna och lamporna tändes åter igen i vilosalen. Dags att upp och hoppa och ut och resa.

Förra året, när vi reste ner, körde vi ner till Spreewald för att övernatta där. Då åkte vi från Sverige med en dagfärja vilket gjorde att vi inte kom till orten Lübbenau förrän runt åtta på lördagskvällen. Dömt att hitta nåt ledigt vid den tidpunkten. Nu hade vi bättre tur. En fin plats med utsikt över kanalen på Spreewald Natur Camping Am Schlosspark. Vi rangerade, åt lite lätt lunch och promenerade sedan in till ”stan”. Lübbenau är en mysig liten stad. Vi gick i lite affärer och köpte olika sorters inlagda gurkor (deras signum) för att sedan bli sittande rätt länge på en hamnkrog, tittandes på alla de båtar som stakade turister längst kanalerna, innan vi avslutade dagen med en schnitzel och sparris.

Morgonen efter hade jag bokat en kanot för oss tre men medan vi åt frukost enades vi om att vi hellre körde vidare. Vi hade sett vad vi ville se i Lübbenau nu var det berg på G istället. Vi avbokade kanoten, betalade 38€ för vår natt och tackade för oss genom att hänga en bra stund vid campingens kompressor för att åter igen fylla våra däck innan vi åkte vidare. 
Jag hade i en facebookgrupp fått tips om ett område i närheten som hade en del lustiga bergformationer, Sächsisches Schweiz. Vi tog sikte på en ort i krokarna, Königstein. Vi hann precis checka in innan siestan tog vid klockan ett. Vi rangerade precis intill Elbe och åt en sen lunch med blicken antingen mot stadens mäktiga fästning eller det maffiga sandstensberget mitt emot. Efter en snabb cykeltur in till den rätt torftiga, och söndagsstängda, staden blev vi sittande ute under markisen hela kvällen. Vi hade laddat upp för en festlig kväll med umpa umpa då Tyskland spelade sin första VM-match, men då vinst uteblev uteblev även umpan. För mig blev sedan även denna natts sömn ryckig. Tågrälsen som låg precis ovanför campingen skramlade och ekade i dalen varje gång ett tåg passerade. Detta förtog verkligen campingens fina läge intill floden. Trist!

På måndagen packade vi åter ihop våra grejer. Jag fick, trots att jag viftade med mitt nya fina medlemskort, betalade 37,55€ på denna ACSI-camping (!). Strax före tio parkerade vi bakom parkeringshuset uppe vid Königstein fästning (det finns sex husbilsplatser bakom p-huset) och vi tog det lilla tåget upp till fästningens ingång. Vi strosade omkring, åt glass och hänfördes (läs: Majk och Neo hänfördes, Eva stod längst in på alla avsatser och muttrade). När vi var mätta på utsikt körde vi vidare……till andra sidan Elbe och sandstensberget Bastei och dess gamla bro. Även hit var det enkel access med husbilen. Bara några hundra meter från sevärdheten finns en stor och lättillgänglig parkering. Jag gick med in på området men när Majk och Neo gick mot bron vände jag åter och höll hunden sällskap. Nån timme senare var vi på väg igen. 
Vi behövde proviantera och söka upp en däckverkstad, i Pirna fanns möjlighet till både och precis intill varandra. Medan Majk fick hjälp av däckverkstaden att byta ut våra däcks ventiler (de läckte) shoppade jag först kläder och sedan mat och dryck innan vi fortsatte vår färd söderut.

Efter en rätt behaglig resa, längst en autobahn med många men ändå lättpasserade vägbyggen så här på kvällen, körde vi in på Allianz Arenas ställplats strax före 23. Efter en kvällsmacka tog vi natt i det röda skenet från den spektakulära fotbollsstadion.
15/6-18/6 2018

Liten film från vår semester.

Kommentera gärna, tack!