…var bitvis hälsovådligt.
Fricamping,  Uppland

Grisslehamn

På onsdagen räknade vi på jobbet ihop barnantalet för resten av veckan (jag arbetar på förskola) och inser att vi kommer ha minimalt med barn men maximalt med pedagoger på fredagen. Vilka har komp eller semesterdagar att plocka ut? Jag messar Majk, hör om han kan komma ifrån på fredagen och ansöker sedan om en dags semester. Långhelg. Härligt!

Eftersom fredagen är ledig reser vi hemifrån redan torsdag kväll. Vi är båda jättehungriga och påsen med sushi skriker våra namn hela den timme vi orkar stå emot. Intill Mälaren, i ett naturreservat några kilometer från Strömsholm, njuter vi av vår middag och den kolsvarta kvällen.
Morgonen efter den superlugna natten ser vi att vi har fin sjöutsikt från den lilla mysiga dungen vi har parkerat i. Den vyn kan jag tyvärr inte dela med er då det, när vi kommer hem, visar sig att Majks minneskort i kameran har raderat alla bilder från torsdag kväll till lördag förmiddag. 😱

När vi var klara med utsikten och vårt morgonbestyr körde vi vidare. Vi hade, i Park4Night, hittat en fricampingplats i närheten av färjelägret i Grisslehamn. På bilderna såg platsen fin ut. I verkligheten hade nån lagt stora stenar i vägen så det inte gick att köra längre än till en vattenfylld skogsparkering. Ointressant! Då det nu hade blivit eftermiddag och vi hade passerat lunchtid med ett par timmar tog vi ett snabbt beslut – ”vi ställer oss på den bakre parkeringen nere vid terminalen så vi kan njuta av de kvarvarande, soliga timmar som ligger framför oss”. 

På den bakre parkeringen har vi övernattat flera gånger. Inte mycket till utsikt men lugnt och gott om plats. Efter en tidig middag och en promenad i hamnområdet slappade vi inne i bilen till läggdags.  

På lördagen tog vi sovmorgon, men runt tolv lockade solen ut oss på en långpromenad i området. Någon timme senare tar vi en välbehövlig paus utanför Lottas krog L8 i Grisslehamns hamn. Solen värmer gott när vi sitter på uteserveringen med en varsin öl. Två timmar senare är vi nytvättade och ombytta. Dags för kryssning!

På båten går vi direkt till buffén för att äta av det förbeställda viltbordet. Vi har gjort det vid ett flertal gånger tidigare. Jättegott! Proppmätta tar vi en runda i taxfreeshoppen innan vi slår oss ner i ”danssalongen” och lyssnar på livemusik, dricker drinkar och skrattar ihop med paret vid bordet intill. 

Efter ännu en lugn natt kör vi hemåt. Magarna fortfarande stinna och barskåpet uppfyllt inför jul och nyår. 👍🏻

Majks film från resan

29-31/10 2021

Kommentera gärna, tack!