Förutom nån joggare då och då var platsen lugn.
Fricamping,  Södermanland,  Uppland

Stockholm by night…and day

Minst en gång om året besöker vi Stockholm. Dels för att vi har både släkt och vänner där (jag bodde i Stockholm mina första 35 år), men framförallt för att Stockholm är en vacker stad och det alltid finns något kul att hitta på.

Vi har bara 13 mil till Stockholm. Trots en middagspaus på Max i Strängnäs (vi äter snabbmat typ varje fredag just nu, sååå trist) rullade vi innanför tullarna strax efter åtta. Vår plan var att övernatta på Söder Mälarstrand precis nedanför Münchenbryggeriet, men efter att ha testparkerat tyckte vi att fickorna var för små och valde istället att ställa oss långt ner på Torkel Knutssonsgatan, i backen upp mot Mariatorget. Vi hade tur att hitta en plats nästan högst upp i backen. Där var det planare och utsikten över Riddarfjärden magisk. Att det dessutom var fri parkering nattetid samt sön- och helgdagar gjorde inte saken sämre (Taxa 3). 👍🏻

Morgonen efter promenerade vi ner till Gamla Stan och sedan tillbaks till Slussen för ett besök på Stadsmuséet. Ingen av oss har besökt Stadsmuséet tidigare så det fanns en del nytt att titta på. Muséet är dessutom alldeles nyrenoverat och fräscht, gratis och lagom stort. Perfekt kombo för nån timmes stockholmhistoria. 

Vi hade tur med vädret denna härliga lördag. Det var friskt i luften men solen värmde skönt. Promenaden tillbaks till bilen längs Monteliusvägen gav många fototillfällen. Så här lite från ovan går det inte att göra annat än bedåras av Stockholms skönhet. ❤️

När vi lämnade Söder Mälarstrand tog vi en tur in till city för att reka övernattningsplats kommande natt. Längs Norr Mälarstrand fanns det några platser och ute på Skeppsholmen kunde vi tänka oss. Lite bortskämda med de platserna kändes Södermalm ointressant. Varför stå på en bakgata när man kan ha  sjöutsikt? Däremot stannade vi för en snabb fika på Götgatan. Vi passade även på att köpa ljus och gravprydnad redan nu. För nästa besök var till Skogskyrkogården och vi anade att det kunde vara svårt att få p-plats och att det skulle vara långa köer då de på radion hade berättat att cirka 55000 människor besöker Skogskyrkogården denna dag. 😱
Och mycket riktigt. Vi fick parkera långt från det kvarter vi skulle besöka. Toppen då att kunna hoppa upp på kickbiken och susa förbi andra besökare och ljusfyllda gravar. 

Nu var det dags att söka upp nattplats och slappa ett par timmar innan middag. Nästan precis mitt emot förra nattens plats hittade vi en ledig yta med bara promenadstråket mellan oss och Riddarfjärden. Så häftigt att kunna övernatta mitt i en storstad. Denna natt för överkomliga 150:- i p-avgift (Taxa2). 

Efter ett par timmar med tända ljus och Prosecco gick vi några hundra meter högre upp på Kungsholmen för middag på Meno male. Vi hade hört att deras napolitanska pizzor skulle vara fantastiska. Någon timme senare gick vi tillbaks till bilen. Absolut mätta men lite besvikna. Vi hade nog haft för höga förväntningar. (Note to self – nästa gång i Stockholm, testa pizzerian 800 grader). 

Kvällen avslutades sedan i bilen, med en utsikt värd miljoner, i sällskap av ”Så mycket bättre” på tv. 

Innan vi lämnade Stockholm dagen efter besökte vi Hornbach. Toalettdörr i vikmodell inköptes. Nu ska vi bara hitta tid för att snickra vidare på bilen. 


5-7/11 2021

2 kommentarer

Kommentera gärna, tack!