…och Dante kom igen på flera platser.
Europa,  Fricamping,  Italien

Imola

Den här förmiddagen började vi med ett verkstadsbesök. Vi hade blivit tipsade om att man kunde koppla bort kylaren till EGR-ventilen genom en kort liten slangsnutt. Killen på verkstaden vi sladdade in på i Catollica kunde inte ett ord engelska men vi lyckades direkt få honom att förstå vad vi var ute efter. Han skickade sin pappa att köpa rätt slang och skruvade sedan ihop det Majk hade pekat på…medan jag gick till shoppingcentret intill. Mindre än en timme senare var vi på rull igen. En stor eloge till de fyra verkstäder vi har besökt under dessa veckor – alla har släppt vad de har haft för händerna och hjälpt oss. ❤️

Nu tog vi sikte på Ravenna och en fricampingplats nere vid havet. Direkt när vi kom fram åt vi lunch och medan vi åt enades vi om att testa en annan plats, närmare staden. Där plockade vi fram våra kickbikes och gled in till stan. Vi virrade omkring ett par timmar men enades ännu en gång om att detta inte var något för oss. Klockan var bara 16 och platsen vi skulle övernatta på inbjöd inte till ”häng under markisen”. Vi knappade in Imola, bara nån timme bort och gav oss iväg igen. 

När vi nästan var framme i Imola tändes den FÖRBANNADE lampan igen. Jaha, då är det alltså inte den där kylaren ändå då, då! Ruta ett! Medan bilen svalnade (så att det går att fylla på ny kylarvätska) passade Majk på att utforska racerbanan. Jag är inte jätteintresserad så jag höll Ludvig sällskap medan Majk stegade omkring i Formel 1-kurvorna och blev tagen av Ayrton Sennas minnesstaty. 

Området var så fint och lummigt (banan går runt ett bostadsområde) att vi beslutade att övernatta. På en parkering strax ovanför vinnarpodiet grillade vi vår middag och njöt av den ljumma natten innan vi somnade vaggandes av sorlet från baren intill.  

5/7 2021

Kommentera gärna, tack!