Dalarna,  Fricamping

Romme – vilken trevlig överraskning

När vi, av Micke och Patric, blev medbjudna på en skidhelg handlade det inte om om utan om vart. Vi hade en del bra förslag men enades till slut om Romme, från oss bara ett par timmar bort. 

Fredag kväll, på väg upp mot Borlänge, snöade det för fullt. Snöig skulle hela helgen bli, i hela landet, så vi var nog inte ensamma om att tycka att det var besvärligt i trafiken. Det gick ändå riktigt smidigt, om man bortsåg från alla de gånger Majk fick hoppa ur bilen för att rengöra vindrutetorkarna där kletig snö ständigt frös fast. Jag har aldrig varit i Romme men sett skylten typ en miljon gånger. Jag blev därför förvånad när vi vek av strax innan Borlänge och det var ytterligare nån mil innan vi var framme. Nedanför skidbackarna fanns en jättestor parkering uppdelad i olika sektioner. På den bortersta delen stod Micke och Patric redan uppställda, tillsammans med ett flertal andra husbilar. Vi parkerade intill dem och efter en snabb middag gick vi in till dem och pladdrade till långt efter midnatt.

På lördagen klampade Majk och de andra ner i dalen och köpte skipass och gav sig ut i pisterna. Jag tog en promenad innan jag började förbereda kvällens middag, men innan det var dags för den tittade ”grabbarna” förbi för lite snacksande och en stänkare. Det återvände sedan till pisterna medan jag fixade med mitt i lugn och ro. Backarna stängde sedan klockan 16 och då kom tre trötta, rosiga och hungriga män tillbaka till det som nu hade utökats till ett ännu större läger av husbilar och husvagnar. Tillsammans åt vi middag och med endast en paus för dusch fortsatte vi sedan kvällen med spel, mello och lättsamt umgänge. 

På söndagen lämnade vi Romme tidigt då vi hade ett barnkalas att besöka men vi enades om att vi kommer återvända. Romme överraskade verkligen. Fint skidområde med många och bra backar och väldigt välordnat för campare trots total avsaknad av servicehus och el.

1-3/2 2019

Kommentera gärna, tack!