Fricamping,  Södermanland

Julmarknad och julshow

Efter jobbet åkte vi direkt, de få milen, till Taxinge slott. När vi kom fram var det mörkt och marschaller längst infarten brann inbjudande. Pia och Stefan var redan på plats. Vi parkerade så nära intill dem att man kunde ta ett kliv från vårt insteg till deras…..om man har längre ben än jag. När vi väl hade klivit över tillbringades kvällen inne hos dem. Vi skrattade, mumsade, spillde vin och dansade. Det bästa med en öde parkeringsplats långt ut på landet är att man inte stör nån. Toppen!

På lördagsförmiddagen fylldes den stora parkeringen snabbt. När vi hade ätit frukost och duschat betalade vi 90:-/person och gick in på julmarknaden. De olika stånden var nästan de samma som på Ölands skördefest för ett par månader sen, men jag hittade ändå en del roliga grejer. Julmarknadsstånden var många, så även besökarna (vi återvänder gärna en vanlig helg för att slippa köa till kakbuffén och trängas i de fasta butikerna). Vid 12, när det började bli vansinnigt mycket besökare drog vi vidare.

Efter en timme på kringelkrok-vägar var vi framme på nästa övernattningsplats, Skottvångs gruva. Det var kallt ute så vår lilla promenad på området blev verkligen liten. En snabb titt på några gamla, rostiga järnmalmsvagnar sen var vi tillbaks i vår husbils värme. Vi drack glögg, spelade tärning och alfapet och fick sedan snabbt göra oss iordning då klockan började närma sig 18, den enda tidpunkt vi behövde passa denna helg. Efter lite mer glögg, i gamla smedjan, satte vi oss till bords för säsongens första julbord för både oss och Skottvångs grufvas värdshus. Två timmar senare var vi proppmätta och kunde, från vår bordsplats precis nedanför scenen, luta oss tillbaks och lyssna på sing and songwriter-trion Glimra. Supermysigt.

Natten var extremt tyst. Vi övernattade verkligen mitt i skogen. Morgonen efter tog vi det lugnt men när det började snöa packade vi ihop och rullade hemåt för att inte fastna i samma snösörja som helgen innan.

24/11-26/11 2017

Kommentera gärna, tack!