Södermanland,  Ställplats,  Västergötland

Så var det dags igen – stockholmsbesök!

Den här gången var det dock mest ”in och ut” då vi som enda punkt hade min mammas urnsättning mitt på fredagen. Vi valde att, istället för att åka hemifrån fredag morgon, övernatta på ställplatsen i Strängnäs torsdag kväll. Det var mörkt, regnvått, kallt och blåsigt då vi gick upp på stan för att äta sen middag. Vi ratade både pizzerian och gatuköket men blev först lite ångerfulla efter att ha slagit oss ner på den helt folktomma asiatiska restaurangen Smaka. Det visade sig att sushin och dumplingsen vi hade beställt in höll riktigt hög klass. Vi gick mätta och nöjda, direkt efter middagen, tillbaks till ställplatsen i hamnen. Enligt skyltningen skulle någon komma och inkassera 150:- för övernattningen, men det dök aldrig upp nån. Vi hade dock inget dåligt samvete för det då vi varken nyttjade platsens el eller servicehus utan bara stod parkerade i en p-ruta uppmärkt för husbilar på en i övrigt gratis parkering.

På fredagsförmiddagen åkte vi till Stockholm, sa farväl till min älskade mamma och reste sedan söderut innan den riktiga rusningstrafiken hade dragit igång. Trots det tog det nästan en timme att ta sig från Skogskyrkogården till Södertälje. Så lyckligt förskonade vi är från dessa träliga köer när vi bor i en mindre stad.

Vid 19 parkerade vi husbilen på ställplatsen nere vid sjön i Ulricehamn. Det var inte mycket som skilde denna ställplats från den i Strängnäs, förutom att denna var gratis och att vi hade sällskap av flera andra husbilar. I Ulricehamn fanns det dessutom ett mycket större utbud av restauranger. Ändå hamnade vi på ännu en asiat och åt även denna kväll sushi fast som take away i husbilen.

På lördagsförmiddagen körde vi vidare. Nästa stopp blev ställplatsen vid vandrarhemmet i Partille, Göteborg. Efter att ha krånglat en lång stund i incheckningsautomaten, för att till slut betala 245:-, klossade vi upp på den riktigt fräscha och nybyggda ställplatsen. Vi hade gott om tid innan vi skulle bli upplockade av dotter med sambo och hann slappa och mysa innan vi åkte ner till Göteborg för middag på Paolo Robertos ”Pane Fresco” i Nordstan. Efter en trevlig, italiensk middag åkte vi bort till Liseberg och dess härliga julmarknad. Vi njöt i flera timmar av stämningen bland ljus, marknadsbodar, snöiga granar, tomtar och en hel del öppna attraktioner.

På söndagsmorgon pratade de på Nyhetsmorgon om att det skulle komma snö på flera platser under dagen men det var inte förrän jag fick upp en snöbild, i min facebookfeed, från Alingsås bara några mil bort som vi började plocka ihop för att återvända hemåt. Vi hann dock inte komma iväg innan snön hade börjat vräka ner. När vi åkte nedför de många, långa backarna som ledde mot motorvägen gick det mycket långsamt. Det var bara bilarna, på väg upp för backarna, som körde långsammare. Vi med göteborgarna var helt tagna på sängen.

När vi hade överlämnat dotterns vinterdäck, som vi hade lastade i garaget på husbilen, körde vi norrut. Det slutade inte snöa förrän vi passerade Örebro och med flera planerade stopp på vägen var vi inte hemma förrän sent på söndagen. Det händer att vi frågor oss varför vi har ett stort hus. 😄

16/11-19/11 2017

Kommentera gärna, tack!