Campingplats,  Europa,  Italien

Ostia

Idag ville vi se sten, så efter en snabbokning med Solveig (världens bästa romguide) hade vi en tid att förhålla oss till. Då vi lämnade Bracciano direkt efter frukost fick vi gott om tid innan klockan skulle slå 16 och vi skulle möta upp Solveig utanför Ostia Antica. Därför stannade vi i ett par timmar vid Centro Commerciale Leonardo precis intill Roms flygplats Fiumicino. Där shoppade vi loss i flera av de spännande butikerna innan vi fick bråttom att hitta fram till den camping vi trodde låg nära Ostia Antica. Väl incheckade på Camping Roma Capitol insåg vi att vi bara skulle hinna slänga i oss en sen lunch och sedan behöva ta bilen bort till utgrävningarna för att inte missa Solveig. Sedan följde nästan 3 timmar spännande guidning bland romerska ”fornlämningar”. Trots att det var så hett att jag fick sitta i skuggan en stund för att bli insläppt (de tempade alla gäster) rusade tiden iväg. Tack Solveig – intressant, som vanligt. ❤️

När vi körde tillbaks till campingen, nöjda och glada med en bil som inte hade plingat sedan Florens, frös vi båda till is när något plötslig small till under bilen. Va fan hände? Körde vi över en älg, fick vi punka på alla däck? Majk flög ut och jag efter med hans orangea väst virad runt kroppen. Vad händer? Är nån död? Aiuto!!!

Jo, men det kunde vi så klart ha räknat ut med arslet. Handbromsvaijern hade snäppt rakt av. Och för att inte köra med ett skrammel som hade väckt de där forntida romarna ur sina gravar fick vi köra ”the drive of shame” i 10 kilometer/h med varningsblinkersen på.  

Tillbaks på campingen insåg vi att vi inte kunde göra så väldigt mycket denna lördag, eller nästkommande söndag. Istället kollade vi spännande fotboll på lördagskvällen och slappade vid poolen hela söndagen för att på eftermiddagen kicka oss ner till Ostia Lido för att se havet. Vi avslutade kvällen under pinjeträden…tills jag insåg att det inte bara var kåda som droppade utan små, små äckliga insekter som påminde om hårlöss. Buona notte sa jag och tvärslocknade direkt. 

26-28/6 2021

2 kommentarer

 • Carina Nilsson

  Vi planerar att åka i augusti så det är härligt att följa er. Det svidet i italientarmen när man ser och läser om era upplevelser.
  Var det bara ni på sightseeingen med Solveig?
  Föreslog ni vad ni ville se eller gjorde hon det?
  Hur mycket betalade ni?
  Campingen som ni bodde på i Rom är det den som ligger bäst till om man vill se Rom.
  Vi har bara varit på en digitalvisning med henne.
  Hon är mycket duktigt.

  Såg även filmen som ni hade lagt ut på bilen. OJ OJ vad fin är.

  • Eva

   Förlåt för sent svar, WordPress har en del att jobba på med sin gästbok.

   Ja, det var bara vi på sightseeingen och vi ville se Ostia men Solveig är även mästare på Rom. En guidning kostar 1500:- och jag tror det är typ samma avgift om man är fler än två….?

   Vi bodde i Ostia men det finns både camping (Village Roma som har bra med bussförbindelse till centrala Rom) och ställplats.

   Ha en skön vistelse! ❤️

   //Eva

Kommentera gärna, tack!