…och Lago di Bracciano by night.
Campingplats,  Europa,  Italien

Lago di Bracciano

Vi smög iväg från restaurangområdet innan ägarna hade öppnat. Mest för att vi ville ha mycket kvar av dagen då vi bara skulle ha en kort sträcka att resa, men kanske, kanske smög vi även iväg för att slippa se ägarna i ögonen (för faktum var att vi tyckte synd om dem, de kommer aldrig få snurr på den där restaurangen igen). 

På småvägar körde vi ner mot Rom. I Sutri stannade vi och åt frukost och spanade in deras amfiteater (det finns även nekropoler där…som vi inte hittade till fots men körde förbi bara 100 meter efter platsen där vi slutade leta). Bara ett par timmar efter att vi hade lämnat Lago di Vico klättrade vi brant uppför mot byn Braccione (där Tom Cruise gifte sig en av gångerna), och sedan nerför berget igen till camping Porticciolo. Där betalade vi, med ACSI-kortet 18 euro + 1 euro i turisttaxa (fråga mig inte om turisttaxan då den är olika typ varje gång). 

Hela midsommardagen ägnades sedan till sol och bad (bortsett från den omgång handtvätt jag tog mig för under de hetaste timmarna). Stranden var rätt tråkig men kom man ut en bit i vattnet var det lagom kallt för att kännas svalkande. Vi åt sill och potatis som jag hade släpat från Sverige och då Majk älskar gubbröra brukar jag alltid göra det storhelger, utom denna då jag hade med mig både matjessill, färskpotatis och dill men glömt gräddfil och majonäs. Istället fick han en pizza med zucchiniblommor till middag på campingens lilla piazza innan vi söp in natten utanför vår lilla van.


Vid Bracciano gjorde vi öven en vantour, om ni vill se vår bil.

25-26/6 2021

Kommentera gärna, tack!