…Terracina.
Campingplats,  Europa,  Italien

Som två idioter…

…fortsätter vi vår färd söderut.

Men, först kontaktar vi vår okända Anders-vän igen. ”Vad ska vi göra?” ”Vem ska vi kontakta?” ”Vad ska vi säga?”. Anders tipsade om verkstäder och skrev långa meningar hur vi ska säga. Så, vi checkar ut från campingen, som kostade 20 euro natten med ACSI + 2 euro/pers. och natt (sa jag att jag inte fattar turistskatten?) och långsamt, långsamt kör vi till VW-verkstaden som ligger rätt nära. Där vispar vi med de meningar Anders har lärt oss. Genom google translate gör de sig sedan förstådda och förbarmar sig över vår bil och tar en titt…för att konstatera det vi redan visste ”handbromsvaijern är av”…………OCH ”bromsbeläggen fram börjar bli dåliga”………MEN ”vi kan inte hjälpa er då vi har fullt upp två veckor framåt samt helgdag imorgon (San Pietro firas alltid 29 juni i Rom)….FAST…..ska ni köra längre söderut är det varken fara eller panik. Sök upp en annan verkstad, så löser det sig. 

Vi tog dem på orden och bad GPS:en visa oss vägen till Terracina. Och resan gick hur bra som helst, fram till Terracina…då lampjäveln till första felet åter igen lös upp. Jahaja, cementen gjorde visst inte jobbet. 🤷‍♀️

Nu är klockan över 24. Natten är varm och fuktigt, ett fyrverkeri sprutar borta i Sperlonga, vi har ätit och druckit gott samt badat i Medelhavet. Lusten att fortsätta söderut brinner än, men först vill vi ha hjälp med att byta ut lite felande delar på vår bil. Annars får vi väl boka en säsongsplats här på  Camping Settebello mellan Terracina och Sperlonga och sedan kicka oss hem. 

28/6 2021

Kommentera gärna, tack!