Vi badade…
Campingplats,  Europa,  Italien,  Lago di Garda

Riva del Garda

Natten i Borghetto var otroligt lugn och vi vaknade utsövda. Efter frukost packade vi ihop och tog snabbaste vägen upp till norra Garda…igen. Ett snabbt stopp på Lidl i Torbole och sedan incheckning på camping Bavaria bara minuter bort. Campingen var enkel men hade allt vi behövde plus direktaccess till sjön (vi hade till och med sjöutsikt från vår plats…även om den var genom grindarna ut mot strandpromenaden). Det var en het dag så det iskalla vattnet från bergen svalkade skönt. Vi hade några lata timmar på stranden innan vi cyklade bort till Riva för ett besök och en Aperol Spritz vid en av hamnbarerna.

Till kvällen skulle vi koka musslor på grillen men det hade nu börjat blåsa så mycket att musslorna fick tillagas på spisen inne i bilen. Och sedan fortsatte det blåsa, allt hårdare. Inom någon timme var himlen svart, endast upplyst av blixtar med bara sekunders mellanrum och regnet fullkomligt vräkte ner. Under en halvtimme kunde vi bara titta på medan campingens huvudgata blev en kanal och grannars markiser och tält kapsejsade. När ovädret drog vidare kom folk ut ur sina gömmor, vadade fram i den nyskapade kanalen, reste och torkade ur sina tält. Sedan var lugnet åter. 

Morgonen efter var de enda spåren efter ovädret lite bös på gatan. Det tog campingens vaktmästare som sitt dagsuppdrag. Han sopade vår gata i flera timmar, med många pauser. Vi solade, sup:ade och badade hela dagen för att på eftermiddagen möta upp två bekanta ansikten vid receptionen – Pia och Stefan hade lagt sina gotlandsplaner på hyllan och i princip sträckkört ner till Garda. Så roligt, det var flera månader sedan vi sågs. ❤️

När de hade kommit i ordning och badat av sig resdammet tog vi en cykel- och kickbikestur längs den fina cykelvägen intill sjön. Lite shopping gjordes och vi planerade för grillkväll. Nu är Garda lite lynnig när det gäller väder för även denna kväll fick vi ändra våra middagsplaner på grund av regn. Istället hämtade Majk och Stefan pizza på en närliggande pizzeria och resten av kvällen fördrevs med paltkoma. 

Fredagen gick i ett ännu lägre tempo med endast en tur in till Riva för lite shopping efter badandet. Vår grillmiddag kunde intas och när det blev lite svalare började vi förbereda för en snabb avfärd morgonen efter. När vi checkade ut betalade jag 126 euro för våra tre nätter. 

7-9/7 2021

Kommentera gärna, tack!