Södermanland,  Ställplats

Stockholm

Tack…..
Krister och Camilla
Björn och Lorina
Mattias och Bibbi
Katarina och Magnus
Åse och Micke
Eva och Peter
Ellan och Mange
Pia och Stefan
Micke och Patric
…..jag har löst in min 50-årspresent! ❤️

För lite mer än ett år sedan fick jag ett presentkort på min födelsedag. Det var inte helt lätt att komma på något roligt att göra för den rejäla summan men till slut fastnade jag för en bryggerivisning på Carnegie i Hammarby sjöstad, Sthlm. Redan i somras bokade jag in lördag 11/11 klockan 18:00 (hade jag vetat då att vi skulle tillbringa så mycket tid i Sthlm den här hösten hade jag kanske valt annorlunda). Eftersom vi älskar att vara i husbilen åkte vi iväg redan fredag kväll, och då vi tycker att läget på Tantos ställplats är suveränt hade jag i förväg bokat två nätter för 620:-.

När vi hade parkerat husbilen, på sista platsen, gick vi iväg för att äta middag. Det visade sig vara svårt att få bord på de kvarterskrogar vi lockades av eftersom det var fotboll, Sverige-Italien. Till slut beslutade vi oss för sushi. Då de strax skulle stänga fick vi ta maten i en påse och njöt sedan istället av den i husbilen. Kvällen avslutades med tv-tittande i sängen. Alltid lika mysigt.

På lördagen tog vi sovmorgon och långfrukost. Vid 12 promenerade vi ner till Medborgarplatsen. Det var lite kyligt i luften men solen sken. Vi promenerade upp och över Götgatsbacken (och shoppade i de butiker som intresserade oss). När vi kom ner till Gamla Stan, precis framför Engelen, tittade vi på varandra och ordlöst gick vi upp för trappen till puben. Vi hade inte varit där tillsammans sedan för nästan 18 år sen då vi träffades för första gången just där i baren. Vi blev sittandes där ett par timmar medan ett live-band pumpade ut blues i eftermiddagen. Efter en kort promenad i Gamla Stan, och muttrande om att Venedig inte är i närheten en lika stor turistfälla, gick vi åter upp på Söder för en enklare måltid innan vi gick tillbaks till husbilen för att fräscha upp oss.

Tjugo över fem tog vi trapporna upp till SöS, halv sex steg vi på buss 74 och kvart i sex stod vi utanför Carnegiebryggeriet i Lumas gamla fabriksområde. Sedan blev vi, tillsammans med 16 andra, guidade i bryggeriet. Vi fick höra historien bakom detta mikrobryggeri, smaka på malt, blev avrådda från att smaka på humle och tillslut fick vi provsmaka olika sorters öl. Vår guide var mycket inspirerande och kunnig, till och med jag som är en vinmänniska tyckte det var intressant och roligt. Vid åtta vinglade vi sedan ner till restaurangen i samma byggnad och bjöds där på en trerätters middag…..och mer öl.

Med en välfylld ”goodiebag” åkte vi senare tillbaks till Tanto och husbilen. En mycket lyckad kväll var till ände.

10/11-12/11 2017

Kommentera gärna, tack!