Österrike,  Tyskland

Salzburg

Jag, som är morgonpigg, steg upp vid sju, gjorde mig iordning, kokade kaffe och bredde mackor, väckte Majk och Neo och bäddade upp medan de gjorde morgontoalett. Efter en snabb hundpromenad lämnade vi Dresden och styrde mot Salzburg.

Första milen på autobahn var dunka, dunka på gamla betongplattor men sedan övergick vägen till mycket fin asfalt. Ända fram till Regensburg rullade vi på i god fart. I Regensburg blev vi, av GPS:en, avledda från autobahn och körde de sista 20 milen på ett-ett-två-väg (dock utan vajerräcke som i Sverige). Det rullade även här på i bra fart, bortsett från de byar vi snirklade oss genom. I år har Majk (säger han) knappat in att vi har vissa mått på husbilen att ta hänsyn till. Jag hade hoppats på att det betydde att vi skulle slippa smarta genvägar. Jag har hoppats för mycket. Dock, efter några stadsportaler och en maffig bro, var vi plötslig i Österrike.

Strax före 16 checkade vi in på Camping Panorama Stadtblick några kilometer ovanför Salzburg. 2 vuxna, 1 tonåring, 1 hund – 40 Euro/natt. Välbehövliga duschar, full laddning av ”maskiner” som kräver el, dammsugning och sillrester. Sedan satt vi ute i den ljumma natten och njöt av ljusen från Salzburg och virriga eldflugor.

Idag har vi varit nere i Salzburg hela dagen. Vi tog den kommunala bussen från hållplatsen några hundra meter från campingen in till stadskärnan. Få butiker var öppna eftersom det är söndag men de souvenirshoppar vi var intresserade av, för att införskaffa en salzburg-pin, en badanka och paraply fanns det ändå gott om. Vi tog även en tur upp till Festung Hohensalzburg (fästningen/fortet som övervakar staden nedanför). Då jag fick panik av anblicken av bergbanan som skulle ta oss 540 meter över havet promenerade vi istället hela vägen upp. Väl uppe gick vi genom de olika museerna, gick den guidade turen och åt köttstinn lunch innan vi strävade oss ner till staden igen. Då vi nu hade promenadtempot uppe fortsatte vi hela vägen upp till campingen. En promenad på ungefär 45 minuter.

Nu har vi precis ätit en lättare middag, diskat och duschat. Innan vi går in för kvällen kommer vi plocka ihop då vi har beslutat att köra vidare tidigt imorgon. Som jag har förstått ska vi köra lite fram och tillbaks mellan Österrike och Tyskland. Återkommer!

24/6-25/6 2017

Kommentera gärna, tack!