God natt fina Kolgården
Campingplats,  Lappland

Stekenjokk till Vilhelmina

Det här sättet att ”campa” på passar mig och Majk så bra. En natt här, en natt där, några nätter med fricamping för frihetskänslan, nån natt med camping eller ställplats för lång dusch, tvätt och fylla och tömma husbilen.

Vi lämnade Stekenjokk efter en sval och tyst men blåsig natt. Då vi hade planerat för flera av ”turistattraktionerna” på vägen ner mot Vilhelmina var det skönt att komma iväg medan de flesta andra fortfarande satt vid frukostbordet. Därför slapp vi möte när vi med god fart studsade över den fem kilometer långa tvättbrädegrusvägen ut till Fatmomakke. Vi hade sedan den vackra platsen nästan för oss själva. 

Nästa stopp vi gjorde var intill Trappstegsforsarna. Här rådde snarare full hysteri. En rätt liten parkering med husbilar, husvagnar, motorcyklar och bilar huller om buller. Till det lilla caféet ringlade kön lång. Vi tittade en stund, fotade och körde sedan snabbt vidare. Inte så långt ifrån trappstegarna hittade vi en mindre fors där vi klättrade ut på stenarna och åt lunch. Minst lika vackert men bara jag, Majk och Ludvig. 

Vi fortsatte vår resa söderut med en avstickare upp på Stalonberget. 2 kilometer uppför där den sista kilometern inte lämpar sig för möte…vilket vi givetvis fick. 😱 Men, då vi vid vårt förra besök släpade en Kabe 780 uppför samma backe tog jag det ändå med en viss form av fattning 😳🤢🤮🤯🥵. 

Efter vårt utsiktsbesök kände vi oss nöjda med Vildmarksvägen och transporterade oss ner till Vilhelmina för att nypa sista sjötomten på Kolgårdens camping. Även här har vi varit tidigare vilket gjorde att vi visste att campingen ligger fantastiskt, har både fräscha servicehus och ett värdpar med stort hjärta. Medan jag smidigt swishade 280:- för en natt följde Carina oss ner till vår plats intill Volgsjön. 

Vi tillbringade sedan den mesta tiden utanför husbilen men när vi tog natt hade vi både hunnit duscha, en omgång tvätt låg på nytt ren i skåpen och vi (iofs bara Majk då jag redan låg i säng) sprang ihop med ett par gamla vänner, Micke och Marie. 

Nu lämnar vi Vildmarksvägen. Det finns en hel del annat att se och uppleva men det spar vi till en annan gång. 

28-29/6 2020

Kommentera gärna, tack!