...och då är det ändå två veckor sedan vägen öppnade.
Fricamping,  Jämtland,  Lappland

Stekenjokk

Det börjar luta åt att både jag och Majk kommer vara outvilade efter den här semestern. Även denna natt satt vi uppe länge. Värmen och ljuset. Förvisso en solned- och uppgång men den rosa himlen är konstant. Ändock vaknade vi strax efter åtta, plockade ihop våra grejer och sedan ut på Vildmarksvägen igen. 

Bara någon kilometer efter vår nattplats passerade vi över en fördämning och tog sikte på Hällingsåfallet. 3 mil grusväg. Njurbälte på. Det gick dock över förväntan. Majk hittade en bra fart som gjorde att vi ”flög” över grusvägen och förutom att vi fick möte av bred last och Majk fick backa i en kilometer anlände vi till fallet utan incidenter. Precis som förra gången vi besökte fallet blev vi hänförda. Vi tittade på snabbt vatten, långsamt vatten, vatten i fall, vattendroppar och både en, två och tre regnbågar. Fallet i sig är så suggestivt att när Majk börja klättra utanför staketet hotade jag med att åka hem om han inte kom tillbaka. Skönt att han verkar uppskatta mitt sällskap för vi återvände båda välbehållna till husbilen och drog vidare. Nu med Gäddede som nästa anhalt, strax under ytterligare 3 mil på grusväg. 

I Gäddede tankade vi och fyllde kylskåpet med färskvaror. Roligare än så hade vi inte även om vi absolut kan rekommendera Gäddede Camping från vårt förra besök. 

Vi hade istället tänkt att stanna för natten vid Stora Blåsjöns ställplats, då jag hade sett bilder på att den ligger vackert. Lite lurade kände vi oss då ställplatsen låg trist intill stora vägen och det endast var ett par platser som hade utsikt…på en sjö ganska långt bort. Men, när vi nu ändå hade svängt in på ställplatsen passade vi på att fylla vår vattentank. För 50:- fick vi iskallt vatten så vi skulle klara ett par fricampingdagar till (vi har inga problem att betala för fyllning och tömning – hellre det än att de säger nej). 

Vi tog ett nytt beslut. Fina sjöar hade vi sett massor av de senaste dagarna, nu ville vi se annat. Därför höll vi god fart förbi alla fina fricampingplatser längs vägen upp till Stekenjokk. 

Nu har vi fotat snö, ätit en härlig lunch och kylt bubbel i is från platån. Resten av eftermiddagen ska vi hänga i våra solstolar och bara titta på när snö smälter.

27-28/6 2020

2 kommentarer

    • Eva

      Ja, vi har haft en fantastisk semester hitintills (det trodde vi inte när vi insåg att vi inte skulle semestra i Italien). Sverige är fantastiskt, vilket vi självklart visste redan innan, men vi har inte lidit så mycket som vi hade befarat. 😀

Kommentera gärna, tack!