Lugna gatan efter middagen
Fricamping,  Närke,  Ställplats,  Västergötland

Konst och middag i höstrusk

Vi hade för några månader sedan bokat in oss för en trerätters middag i krokarna av Karlsborg. Middagen skulle serveras lördagen den 13 november klockan 18:00. Det var det enda vi hade att förhålla oss till denna helg.

På fredagen orkade vi inte köra längre än någon timme hemifrån. Fredagskvällarna är rätt trista den här årstiden eftersom vi sällan åker hemifrån före det har blivit mörkt. Vi är oftast jättehungriga då middagstiden ofta passeras med flera timmar innan vi är framme vid en övernattningsplats. Men, vi har verkligen tröttnat på att äta snabbmat varje fredag. Alltså blev första etappen kort – Kumla. Vid en liten pytteliten sjö i närheten av Hällabrottet kokade jag pasta med svampsås till middag och så mumsade vi mat i sällskap av Idol och Formel1 (ni kan kanske gissa vem som tittade på vad?). 

Morgonen efter körde vi några kilometer tillbaks för ett besök vid Kvarntorpshögen och utställningen på 100 meters höjd – Konst på hög. Själva konstverken var väl inte jättespektakulära, utan det som sög musten ur oss var den 427 steg höga trappan som ledde upp till utställningen och utsikten. Efter att vi hade pustat och frustat oss upp för trappan var det ändå skönt att på toppen låta pulsen sänkas och benen att sluta darra. Förutom att titta på konstverken kryssade vi igenom de rökpelare som släppte ut trycket för den energi som fortfarande ligger begravd i högens restprodukter efter utvinning av olja mellan 1942 och 1966. Skum plats, helt klart. När vi hade gått de 427 trappstegen nedför drog vi vidare.

I maj 2020 svängde vi ner vid Granvik, strax norr om Karlsborg, för att söka nattplats. Området var överfyllt av förbudsskyltar och vi drog vidare. Döm om vår förvåning när GPS:en nu visade ner oss mot konferensområdet. Var det här vi skulle äta vår förbeställda trerätters middag? Det hade vi ingen aning om. Trevligt!

När vi hade parkerat tätt, tätt intill en av våra 30 husbilsgrannar, för här handlade det inte om ställplatsregler, tog vi först en promenad på området. Omgivningen var superfin och gör sig nog ännu bättre i solsken en julidag än denna gråruggiga novembereftermiddag. Efter vår promenad tände vi en brasa i den intilliggande grillstugan. Där fick vi, till och från, sällskap av andra middagsgäster. När brasan hade falnat hann vi ta en varsin öl på den enkla puben innan det var dags att korka upp vår medhavda vinkollektion, för att inta rätterna i kvällens begivenhet – middag utburen till bilen. 

Någon timme senare hade vi satt i oss både för-, varm-, och efterrätt. Vi gick sedan ut igen och avslutade kvällen vid ännu en brasa. Nu utanför vår bil i vår egna eldkorg. Trevligt arrangemang som vi kan tänka oss att göra om vid en annan restaurang.

Lugna gatan efter middagen
Lugna gatan efter middagen

Vill ni se rörliga bilder från vårt besök, klicka på bilden nedan så kommer ni direkt till Majks youtubekanal. Prenumerera gärna för att hänga med på nya resor. 👍🏻

12-14/11 2021

2 kommentarer

    • Eva

      Vad roligt att Du tycker det. 😄 Det är inte lätt att känna sig naturlig på film, men vi försöker dela med oss av våra upplevelser som inspiration till andra. Prenumerera gärna, det är helt gratis på youtube. 👍🏻
      //Eva

Kommentera gärna, tack!