En gammal bil…till
Övernattning,  Värmland

♪ ♫ ♪ Ack värmeland du sköna ♪ ♫ ♪

Jag har skrivit det förut. En av fördelarna med ett campingfordon är den stora flexibiliteten. Att ändra sig i absolut sista sekund är aldrig ett problem.

Så skedde denna fredagseftermiddag. Vår plan var att möta Micke & Patric i Hälleforsnäs men när de försökte lämna Värmland sa deras bil ifrån. Det var nåt fel som var trasigt. Jaha, kunde inte de komma till våra kvarter då fick väl vi komma till deras. Strax innan nitton rullade vi in på deras tomt och möttes av dukat bord och tända ljus. Kvällen fortsatte sedan under prat och skratt. När jag snopet deklarerade ”klockan är snart tre” behövde vi bara kliva utanför ytterdörren till vår varma säng i bilen. ”Servicehuset” hade verkligen levererat första kvällen. 👍🏻

På lördagen blev vi bjudna på frukost innan vi stuvade in oss en av värdarnas bil. Nu skulle vi på utflykt. Lite sightseeing i närområdet och sedan utlovades en överraskning till Majk i födelsedagspresent. Arvika fordonsmuseum! Majk blev glad. Jag som veckan innan hade pinat mig igenom ett militärt fordonsmuseum kände kanske inte samma glädje. Som ett plus var i alla fall detta museum uppvärmt. 👍🏻

När Majk hade fotat alla fordon ur olika vinklar drog vi vidare. Hela vägen ner till torget. Vi var sugna på fika…men när vi tittade på klockan insåg vi att vi nog behövde äta nåt lätt för att orka vidare. Vi beställde in och delade på två pizzor hos Nordells konditori. Gott! Innan vi lämnade Arvika hann vi med ett besök vid Klässbols linneväveri. Dukar och kuddar i alla former och färger. Det mest intressanta var att få gå och titta bland både moderna och antika vävstolar. Vilket jobb! Tyvärr sålde de inga nobeldukar som passade husbilens lilla bord, jag fick gå tomhänt ur butiken.  

Micke och Patric var nere i Alperna över jul och nyår med husbilen och hade stannat på många spännande ställen längs vägen. Bland annat ett ölbryggeri. När vi var åter i Micke och Patrics mysiga hus bullade de därför självklart upp till en tysk ölprovning. Jag är ingen stor ölälskare men jag bangar aldrig att vara med på en provning. En skvätt i glaset och sedan full diskussion om dofter och smaker. Så härligt att umgås med lika lättroade vänner (för jösses vad vi har testat öl det senaste halvåret…och det är inte över än). 😄 När den tyska ölprovningen var avklarad tog den tüüüska schnitzelen vid. Patric bankade ut köttet till elefantöron och sedan bjöds vi på schnitzel och råstekt potatis. Mums! Innan vi tackade för oss hann vi även med några omgångar brädspel. 
Man måste säga att det här servicehuset verkligen levererade. 👍🏻

Innan vi återvände mot Eskilstuna blev vi bjudna på frukost igen. Vi lovade att bjuda åter med en helg hemma hos oss. Vi får se om vi kan hålla lika hög standard på servicen. 

Tack för en skön helg, Micke & Patric! Ses snart igen! ❤️

28-30/1 2022

Kommentera gärna, tack!