En perfekt plats för tre ekipage
Fricamping,  Halland,  Ställplats

Ullared – roligare än vanligt

Den här tiden varje år brukar vi ta en tur ner till Ullared och Gekås. Jaja, jag vet…det jag tjänar på att några saker har ett bra pris äts upp av dieselkostnaden och alla ”bra att ha-grejer” som också slinker ner i kundvagnen. Därför väljer jag att se det som en mysig weekendresa med syfte. Majk däremot, ser det bara som ett nödvändigt ont för att få tyst på mitt tjat.

För att hela helgen inte skulle vara en allt för stor plåga för Majk körde vi hela sträckan redan på fredagskvällen. Enda stoppet vi gjorde var för en snabb hamburgare hos Jureskogs i Mjölby. Bästa snabburgaren, mums!

Spartansk inredning men oj, vilka goda burgare på Jureskogs.
Spartansk inredning men oj, vilka goda burgare på Jureskogs.

Strax före 21 smög vi in på ställplatsen precis utanför Ullared. Vi fick leta en stund innan vi hittade en ledig plats. Inte för att det var rekordmånga ekipage där utan snarare för att det numer är uppmärkt med 4-metersrutor var man får stå. Fortfarande absolut väl värt den lilla hundralappen att stå där men något att tänka på om man ska ner under högsäsong. Det ÄR färre platser nu. 

På Ullareds ställplats är vi alltid nattugglor i jämförelse med alla andra, ändå vaknade jag redan halv sex. Jag försökte somna om men efter en halvtimme klev jag ur sängen och gjorde mig i ordning. Majk uppmanade mig kvällen innan att väcka honom så skulle han skjutsa ner mig, men istället smög jag, hur mycket smygande det nu är när avlarmningen låter PIP PIP och vår skjutdörr skrällergnäller och avslutas med en duns. Jag stegade i alla fall ensam iväg i den tidiga morgonen och med hjälp av mina bestämda steg stod jag en kvart senare innanför dörrarna till Gekås.

3 timmar senare bad jag Majk möta upp mig för att packa kassar. Perfekt! Han hade kommit undan långshopping och jag hade fått gå i fred och klämma och känna. Något annat han hade sysslat med under tiden var att komma i kontakt med Micke och Nilla (Våra husbilsresor). De var också i Ullared denna helg och skulle nu dra vidare för lite fricamping bara ett par mil bort, ville vi hänga med? Givetvis!

Intill en liten sjö vid Nösslinge backade vi in våra bilar intill ytterligare en husbil (deras vänner). Tillsammans ägnade vi sedan dagen, eftermiddagen och kvällen åt bullriga samtal, gapskratt, värmande brasa och god mat och dryck. Ett helt oplanerat och superroligt möte där jag bara kan citera Nilla ”Tror faktiskt inte Micke ångrade att han gick med på att åka till Gekås detta veckoslut”.

15-17/10 2021

4 kommentarer

 • Nilla

  Vilken helg va 😝. Först en riktigt lyckad shopping, sedan en jättetrevlig dag och kväll 🤗. Tyckte din korg såg nästan lika full ut som min 🤣, fast jag glömde i ivern att ta kort på den (funderade mest på vart alla kassar skulle få plats i husbilen 🤣). Ha de gott ☀️☀️☀️

  • Eva

   HaHaHa…jag var tvungen att fota vagnen för att minnas var jag ställde den.
   Gekås är lite felbyggt, tycker jag. Där hade jag inte ens kommit till husgerådsavdelningen. Det hade ju varit bättre om de tunga grejerna kunde stuvas längre ner och kläderna högst upp, nu fick jag välja bort saker. Stackars Majk…han kanske måste köra mig dit igen. 🤣🤣🤣
   //Eva

 • JoY

  Fin helg ni fick tillsammans med era vänner efter Gekås. Vi gjorde vårat första besök där, för några veckor sedan och stod också på den ställplatsen. När du nämner husgeråd, så var det en avdelning som vi inte ens såg. Undrar om jag missade någon ”bra-ha-grej”.

  • Eva

   Husgeråd kommer efter leksaker och teknikprylar. Ännu längre ner finns mattor och lampor. Den avdelningen orkar jag sällan besöka. Varuhuset är stort! 🤣
   //Eva

Kommentera gärna, tack!