Fricamping,  Närke

Aspabruk

En av de bättre anledningarna till att inte parkera undan bilen inför vintern är att man får alla guldkornen för sig själv. Tittar man på recensionerna i Park4Night brukar helgens fricampingplats vara överfull av tyskar från maj till oktober. Välkommen härliga november med all skönhet bara till mig, mig, mig. 😉 

Vi var bara nån mil från denna plats förra helgen då vi på ingivelse ringde Mattias och Bibbi.
”Ska vi ses? Vi möter er halvvägs.”
De tyckte det var en rolig idé och vi planerade för en helg med mycket utevistelse och sköna snack.

Sent, till och med ovanligt sent, på torsdagskvällen körde vi söderut. Att vi kom fram efter nio gjorde inget. Vi hade tagit ut en dags semester och hade en långhelg framför oss att slappa och bo in oss på den fina platsen precis intill Vättern. 

På fredagen gick vi en långpromenad längs stranden. Omgivningen var helt magisk och trots att alla lövträd nu har tappat sina löv var skogen ändå härligt mossigt grön. Vi hittade lite ståndaktiga trattkantareller och medan jag rensade dem tände Majk en brasa som vi mös framför innan det var dags att förbereda middagen vi skulle bjuda våra vänner på när de anlände vid 18. Inne i vår lilla bil tillbringade vi fyra sedan kvällen med mat och tärningsspel. Ett och annat skvaller och gapskratt hann vi också med. 

På lördagen tog vi ytterligare en strandpromenad. Även denna dag smögs några svampar ner i påsen. När vi var åter till bilarna tände vi en brasa. Resten av eftermiddagen och kvällen använde vi till att frossa i mat och dryck. Varma mackor och våfflor över öppen eld, glögg och julölsprovning för att till slut avrunda kvällen med att bli bjudna på revben som långsamt hade kokats i en gjutjärnsgryta hängande över den värmande brasan. 

När vi på söndagen körde hemåt luktade alla kläder rök. Härligt!

Välkommen att titta på filmen Majk har gjort från helgen.

18-21/11 2021

Kommentera gärna, tack!