”Vår”lilla ficka intill Torsfjärden.
Fricamping,  Jämtland

Vildmarksvägen

Även kvällen i Strömsund blev sen. Majk sprang ihop med en jobbarkompis som kom över till oss och vi satt under vår markis och pratade till efter midnatt (här är det fullkomligt omöjligt att veta om klockan är 20 eller 02). Ett oväder drog dessutom in men spöregn, åska och blixtar som gjorde att vi morgonen efter hade en del saker som behövde torka innan vi packade in dem. När vi väl hade fyllt, tömt, varit på bolaget, tankat och bjudit hunden på iskaffe (vi var utanför bilen i max 5 minuter och Ludvig vräkte i sig vårt ”resegodis” 😂) slog vi in på Vildmarksvägen. 

Eftersom vi har rest här tidigare pratade vi först om att ta Björnvägen upp mot Gäddede (kul att se nytt) men med tanke på risken för usel vägkvalité valde vi ändå att följa väg 342, som alla andra. Efter bara några mil gjorde vi vårt första stopp – Alanäs Skans. Ett gäng bunkrar och stridsvärn byggda att hålla tysken borta mellan 1939 och 1945. Jag följde med upp till första bergsrummet men tappade snabbt intresset och Majk fick fortsätta sin rundvandring på egen hand. 

När vi körde vidare var tanken att köra upp till Hällingsåfallet men när vi kom till norra delen av Torsfjärden, och hade passerat flera mysiga ”fricampingsfickor” stod vi på bromsen och valde att stanna för lunch, eftermiddagsdopp i ISKALLT vatten och natt med fjärden bara meter från ytterdörren. Nu har vi kokat kroppkakor till lunch, solat så flagorna krullar sig och laddar för att grilla kyckling till middag. En superskön dag, i superskönt väder, i en superskön miljö. 

26-27/6 2020

Kommentera gärna, tack!