...inbjöd till klättring.
Ångermanland,  Ställplats

Härnösand

Vi lämnade Micke och Patric i Bjärtrå och körde mot Härnösand. När vi hade passerat den gamla Höga Kusten-bron (Sandöbron….som var kortare än den nya men fyyyy vilken gräslig bro) stannade vi vid Wästerlunds kondis då vi hade hört att det var ett fint nostalgikondis. Näääe! Okej, det fanns lite gamla prylar men mest luktade det urin och var ocharmigt slitet. Vi lämnade stället tomhänta. 

Bara någon halvtimme senare var vi framme i Härnösand och följde vägskyltarna mot naturreservatet Smitningen. Tanken var att ha en slö dag i solen på den fina badplatsen, men väl där blev vi nyfikna på de grottor som det stod skyltat om här och där. Havet och klipporna lockade så vi tog en omväg längs havskanten till platsen där bergväggen först visade oss uppåt mellan skrevorna och sedan nedåt med klippavsatser på halvmeterns avstånd. Jag följde med till första grottan men ända ner till den andra vågade jag aldrig. Medan Majk försvann nedför berget och in i det satt jag på en avsats och glodde på havet. Högröda och helt slut i benen återvände vi sedan till husbilen för lunch. Ett tag pratade vi om att ta natt, tillsammans med ett tiotal andra husbilar, på Smitningens stora p-plats, men rätt snart enades vi om att läget var trist, myggen skulle säkert hålla hov där i skogen och husvagnen intill, vars ungar skrek och körde kick bike, skulle reta oss till vansinne. Vi körde in till Härnösand. 

Vi var rätt säkra på att få leta upp nån parkering att övernatta på då klockan nu var efter 15 och det var fredag i juli. Ställplatsen lär vara full. Mycket riktigt. De sex elplatserna var fulla…men, när vi precis ska vända husbilen och köra vidare ropar en kvinna på oss. ”Vi ska åka alldeles strax om ni vill ha vår plats?”  Jajamän!

När vi hade kopplat in elen och swishat 200:- för platsen promenerade vi upp på stan. Båda var dock fortfarande trötta i kroppen efter bergsklättrandet så stadsbesöket blev rätt kort. Lite inköp och sedan tillbaks till husbilen för häng ute i kvällssolen. Nu har vi ätit middag, tvättat tre (3) maskiner tvätt och kommer avsluta kvällen till ljudet från trubaduren på den intilliggande restaurangen Brygghuset. Mysigt!

10/7 2020

Kommentera gärna, tack!