...fyra whiskeys från...
Ångermanland,  Ställplats

High Coast Distillery

Oj, som det har regnat i natt, men oj, så gott jag har sovit. Mörkt (vi har lämnat midnattssolen bakom oss), svalt och med ett rogivande knatter mot taket. 

Vid tio lämnade vi p-platsen intill Höga Kusten-bron och styrde västerut mot Kramfors. Vi skulle tillsammans med Micke och Patric besöka whiskeydestilleriet några mil utanför Härnösand. Då dagen var ung ville vi hitta på nåt annat först. Det ”hitte på:et” fick bli häxmuseet i Prästmon. Där kunde vi ta del av Sveriges häxprocess under några år på 1600-talet (och samtidigt förundras över likheten med dagens drev i sociala medier skapade av skvaller). Fin och informativ utställning.

När vi strax före 12 rullade in på High Coast Distillerys område fick vi fritt välja plats på den platå de kallade ställplats. Högt uppe på en stenbelagd yta med utsikt över Ångermanälven, nära servicehuset och på promenadavstånd till destilleriet kändes det okej att betala 300:- för en natt. Vi satt ute en stund innan vi gjorde oss i ordning för först en whiskeyprovning, sedan en destillerivisning och till slut middag på restaurangen. Trots att jag inte är någon stor fantast av whiskey hade jag trevligt och tyckte det var spännande. Tillbaks på ställplatsen hann vi med en fika innan våra whiskeystinna kroppar och knoppar tackade för sig. 

(Ja, jag vet att en del förordar att det ska stavas whisky, men hur snyggt är det?)

9/7 2020

Kommentera gärna, tack!