Italien

Jo, vi är i Toscana men varför?

På fredagsmorgonen lämnade vi, med fart, camping Rocchette strax efter åtta. En natt fick verkligen räcka. Två timmar senare checkade vi in på camping Valle Gaia intill Cesina strax söder om Livorno i Toscana. Känslan redan i receptionen var en helt annan än på Rocchette. Ordning och reda, bra engelska, välkomnade. Vi fick en jättefin och stor campingtomt i närheten av poolen. Super!

Dagen tillbringades sedan i och vid den. Dagen efter hängde vi också vid poolen. Poolområdet var fräscht och det var fortfarande lågsäsong så det var mest vi och några engelska familjer som sprätte omkring i vattnet. Vi slappade också en del under markisen med kortspel och god mat. Jag hann även köra två tvättmaskiner och stryka dem. En riktigt slapp och skön helg i en trivsam miljö…..men inget mer.

På lördagskvällen bestämde vi att, trots att det var en jättefin camping, dra vidare morgonen efter. Vi kände oss låsta i ingenstans. Slappt är bara skönt när man vet att man har nåt att slappa ifrån. Vi var för sjutton i Toscana men hade lika gärna kunnat vara i Flen (om Flen hade haft 40 grader och pinjeträd).  Vi ville uppleva mer än Valle Gaia kunde ge.

På söndagsmorgonen betalade jag 43,60 euro för våra två nätter och vi började, rätt molokna, köra norrut igen. Ska vi kolla in Frankrike istället? Monaco? Ett snabbt beslut…..vi stannar till och besöker Cinque Terre nu när vi är i krokarna…sen får vi se.

29/6-1/7 2018

Kommentera gärna, tack!