Italien

Vaffanculo, dio porco, merda!

Jag kan skriva fler fula ord på italienska. Fula ord för att vi blev så blåsta på konfekten då vi checkade in på Camping Rocchette strax nordväst om Grosseto, Toscana. Websidan hade jättefina bilder och filmer, vägen dit bådade gott då det var ett område med gott om campingar intill havet, men redan då vi fick göra en knivskarp högersväng (som aldrig hade gått med påkopplad husvagn) började vi ana oråd. Kunde det finnas banjospelare runt hörnet? För att komma in på campingen var vi först tvungna att snirkla oss förbi mängder av uselt parkerade bilar. När vi väl lyckades med det fick vi promenera hela vägen tillbaks för att checka in. Det fanns en hel del tomter att välja på, alla med löv, pinjebarr (ni vet sådana typ två meter långa spröt) och gästers skräp. De där gräsbevuxna tomterna i katalogen stod dock inte att finna. Vi nöjde oss till slut med en mullig plats längst upp, längst bort.

Jaja, vi rangerade och gick bort till badet. Ah, äntligen något som såg ut som i katalogen. Verkligen jättefint poolområde…..men när det var färdigbadat och vi hade ätit middag blev både diskområdet (skitigt) och duscharna (eftersatta) till en besvikelse.

Kanske hade vi kunnat stanna ett par dagar och badat men då det, ovanpå vår redan stora besvikelse, började regna på kvällen packade vi ihop och lämnade Rocchette redan 8:30 morgonen efter. De 30,50 euro vi betalade var campingen inte värd.

Porca miseria!

28-29/6 2018

Kommentera gärna, tack!