Vi träffade näcken...
Fricamping,  Uppland

Kalas

Vi var bjudna på födelsedagskalas….eller, med tanke på födelsedagsbarnets ålder skulle man nog kalla det hippa. 😀 Hur som helst hade vi från fredag kväll till lördag klockan 14 att ta oss från Eskilstuna till Pia och Stefans håla mellan Enköping och Uppsala. 

Självklart hade vi kunnat köra hemifrån mitt på lördagen, men då vi älskar att campa valde vi så klart att åka hemifrån redan fredag kväll.  Utan någon plan körde vi mot Uppsala. Några mil norr om Enköping valde vi att svänga av vid skylten med den bruna kringlan som pekar ut en fornlämning. I detta fall Härkeberga kyrka. Väl på plats på kyrkoparkeringen visade det sig att kyrkan var byggd under medeltiden och hade smyckats av en Pictor som var stor inom kyrkomålningar. Tyvärr var inte kyrkan öppen för beskådan så vi fick istället ta natt med tummarna hårt hållna för att slippa bli störda av spöken. Och ostört fick vi sova. 

På lördagsmorgonen åt vi lång och skön frukost men när parkeringen började fyllas av besökare (vi har ingen aning om vad de skulle besöka – inte kyrkan i alla fall) började vi känna oss i vägen och drog vidare. 

Några kilometer från Pia & Stefan hittade vi ett naturreservat med en tom parkering. Där duschade vi och gjorde oss i ordning för den annalkande festen. Bara några minuter över 14 svängde vi in hemma hos Pia och Stefan. 💃🕺

5-7/6 2020

Kommentera gärna, tack!