Ställplatsen i Karlsborg nyttjade vi bara ett fåtal timmar
Ställplats,  Västergötland

Hjo å så

När vi köpte vår nuvarande husbil var Mattias och Bibbi våra första gäster. Nu när de precis hade köpt en ny husbil ville vi så klart vara deras första gäster. 

För att få en riktigt härlig långhelg tog både jag och Majk semester på fredagen. Det innebar att vi kunde lämna Eskilstuna redan på torsdagskvällen. Vi hade bestämt att på fredagen träffa Mattias och Bibbi på Bisonfarmen i Gate strax utanför Hjo men ända dit orkade vi inte köra på torsdagen då vi för det första hade stannat för att äta middag och sedan även stannat en timme för att ha vår italienskalektion via Skype. När vi närmade oss Karlsborg bestämde vi oss för att leta en nattplats. Helst en fricampingplats. Men var vi än sökte oss möttes vi av förbudsskyltar. När vi rullade in i Karlsborg valde vi att följa den enkla vägen. Ställplatsen i marinan fick duga. Vi har bott där tidigare och har inte varit jätteimponerade men nu var klockan mycket och vi ville komma i säng. Som sista husbil drog vi för gardinerna och kröp i säng. Det var tur att det bara kostade 150 kronor, på grund av ”coronastängda servicehus, för de få timmarna vi spenderade på ställplatsen var verkligen inte värda mer. 

Tidigt, för oss, körde vi vidare mot Gate på fredagsmorgonen. Där var det rätt gott om andra husbilar men plats fanns för både oss och Bibbi och Mattias som kom någon halvtimme efter. När vi hade inspekterat deras nyinköpta plåtis tog vi en promenad på området. Förutom de mäktiga bisonoxarna fanns det även grisar, hästar och kalkoner på farmen. En vanlig försommarhelg gissar jag att det finns mer djur och att gårdsbutiken är öppen. Nu låg allt sorgligt nedstängt, men vi roade oss på egen hand med gott att äta och dricka samt spel i alla möjliga former. Kvällen avslutade vi vid den nyanlagda grillplatsen. Eld tar fram det bästa ur människor så det tog inte lång stund innan vi hade sällskap av andra, för oss okända, campare. Bisonfarmen levererade verkligen för de 190 kronor vi betalade. 

På lördagen hade vi sett nog av bisonoxar. Vi åkte vidare och körde först förbi en sparrisodling där vi försåg oss med sparris och rabarber och sedan ner till Hjo och gjorde lite olika ärenden (och konstaterade att ställplatsen i stan är stängd). När vi hade fyllt på det vi saknade körde vi mot ytterligare en annorlunda ställplats, Maplerock Ranch. Det första vi upplevde var lite trailertraschvarning då det stod en hel del villavagnar och några sunkiga husvagnar precis intill ställplatsen, men ju längre kvällen gick desto mer växte platsen på oss. Utsikten över Vättern var vacker och den, i solnedgång, lektion i boskapsclinic vi fick se på nära håll gjorde att de 150 kronorna vi betalade där kändes välinvesterade. Dagarna i Hjo hade bjudit på sol och utesittarväder men på lördagskvällen kröp vi in i plåtisen och avslutade kvällen med olika tärningsspel.

Tack för en härlig helg Bibbi och Mattias! ❤️ 

28-31/5 2020

Kommentera gärna, tack!