Här satt vi nästan hela dagen. Så många goda samtal. ❤️
Dalarna,  Fricamping

Källan

Äntligen hade vi fått lite snö i Eskilstuna. Dessutom såg väderprognosen inför helgen helt magisk ut, men ju närmare helgen kom desto fler plusgrader utlovades. Vi vill inte ha tö i december. Var finns det snö? I Dalarna så klart. 

Vi hann bara passera länsgränsen mellan Västmanland och Dalarna innan vi slog läger. Intill Källsjön, vid naturrastplats Källan, åt vi middag och bullade sedan upp för fredagsmys.

På lördagen vaknade vi utvilade. Vi hade varit lite oroliga för att få nattsömnen störd då vägen låg nära, men det var väldigt liten trafik på vägen och den som var dämpades av snön.  När vi hade gjort våra vanliga morgonbestyr – frukost, diskning och bäddning gick vi ut för att njuta av det där vita vi hade åkt 10 mil för att uppleva. Majk fotade, filmade och lekte med drönaren. Under tiden byggde jag både en snölykta och en snösoffa (det är inte för intet jag arbetar på förskola). Vid vår tända brasa satt vi sedan och njöt av varandras sällskap, ett par varma mackor och den gnistrande, vita sjön framför oss. 

Klockan 15 hade Åhlens utlovat en digital konsert med Miss Li. Majk riggade upp vår lilla projektor mot utsidan av bildörren och flyttade smidigt eldkorken så att vi kunde fortsätta njuta av värmen medan mörkret föll och musiken från minikonserten rullade över sjön bakom oss. 

När vi efter sex timmar utomhus återvände in i bilen var det superskönt att mumsa middag, luta sig tillbaks och ägna resten av kvällen åt film. 

På söndagen hade det börjat töa även i Dalarna. När sedan Ludvig kissade på både snölyktan och soffan insåg vi att vår vita helg började närma sig sitt slut. Vi vände hemåt igen. 

Majk har gjort en fin film från vår helgtur. Välkommen att inspireras!

10-12/12 2021

2 kommentarer

 • JoY

  Så mysigt ni haft det. Saknar också snön här hemma, hoppas få lite vitt knarrande igen.
  Vad är det för eldkorg ni har med er?
  Trevlig 4:e Advent

  • Eva

   Visst är vintern lite festligare i vitt. 😄
   Vi har en Atago eldkorg. Det är Petromax som säljer den. Om Du kollar i texten under filmen på Youtube så har min man länkat till den där. Superbra och smidig eldkorg. 👍🏻 Min man har demonstrerat den i nån film….hmmmm…jag tror nån av filmerna från Aptitrundan.

   Jag kollade upp. I denna snackar han om eldkorgen. 👍🏻
   https://youtu.be/QJyrGBrG7iM

Kommentera gärna, tack!