Ljusspel
Östergötland,  Södermanland,  Ställplats

Årets första husbilshelg

Ja, rent tekniskt är det så, trots att vi bodde i husbilen då 2019 blev 2020 är detta första helgen vi är på resa i år. Som så många gånger förr hade vi inga planer, vi ville bara hitta på nåt annat än tv-soffan hemma. 

Istället blev det tv-soffan i husbilen. För när vi kom fram till Nyköping, som blev vårt mål för kvällen, fanns det inte mycket kvar av kvällen till annat. Mat, mys och Game of Thrones-maraton, det duger riktigt bra åt oss.

Ställplatsen i Nyköping ligger okej nere vid en av båtplatserna, den är gratis och det erbjuds el året runt. Väldigt flott av kommunen, men vilket gissningsvis lockar boende i närheten att ställa upp sin husbil på platsen. För antingen var några husbilsägare väldigt ljusskygga eller så var det helt enkelt ingen i flera av husbilarna på platsen. 😱 Trots gratis ställplats lockade inte Nyköping denna gång. På lördagsförmiddagen drog vi vidare. Ett annat -köping lockade mer – Norrköping. 

Bara fem minuters promenad från stora gågatan i Norrköping har kommunen ställt i ordning sex husbilsrutor. På Generalsgatan ”parkerade” vi för ordinarie p-avgift. För oss blev det 50:- till söndagsförmiddagen. ”Ställplatsen” hade inga faciliteter men rutorna var stora och platsen kändes hyfsat säker med belysning hela natten. 👍🏻

Vi promenerade de få meterna ner på ”stan”. Rea i var och varannan butik gjorde att vi blev nedlastade med kassar. Efter en öl/ett glas vin på O’Learys gick vi tillbaks till husbilen och lämnade våra fynd. Hunden fick en promenad och sedan gick vi tillbaks till stan. Nu var vi sugna på middag. O’Learys lockade igen. De hade en mysig miljö, många gäster och Zlatan med Milan på storbilds-tv. Ett par timmar senare var vi mätta på både hamburgare och fotboll och drog vidare. 

Nu hade det mörknat helt. Norrköpings ljusfestival stod på vår agenda. Vi gick ner till Motala ström som rinner genom staden. Längs med den satt röda lyktor uppsatta som visade oss vägen till de olika ljus-konstverken. Det blev en mysig promenad med endast ett stopp för en het Irish Coffee innan vi återvände till husbilen och tog kväll. 

Det finns verkligen mycket att uppleva alldeles i vår närhet, bara man öppnar ögonen. ❤️

3 kommentarer

  • boihusbil

    Det är så fint med ljusdekorationer i städer, som fd Alingsåsbo har vi upplevt det varje år förut. Härligt att Norrköping har ordnad plats i stan. Nyköping har vi stått på en natt oxå, knökfullt.

Kommentera gärna, tack!