Selfie time!
Husbilssnack

Lär känna ”husbilsbloggarna”

Tillsammans med andra bloggare delar vi våra uppdateringar bland annat i denna facebookgrupp – Husbilsbloggarna. Linda som ”äger” sidan har uppmanat oss att berätta lite mer om oss själva samt tipsa nya husbilsbloggare men även nya läsare att facebookgruppen finns och att ni är hjärtligt välkomna att söka in. 

Varför började vi blogga? 
Jag kan inte minnas när jag skrev mitt första blogginlägg, men jag minns väldigt väl ett av våra första blogginlägg om camping. Vi hade tillbringat en solig påsk i Herrfallet, Arboga. Vår yngsta son lärde sig cykla de dagarna och en av granncamparna klappade vår Leonberger och kallade honom lejonburgare, vilket han sedan fick heta resten av sitt liv. Vi vaknade dessutom upp på annandagen till ett totalt väderomslag vilket gjorde att fransarna på vårt brunrandiga förtält hängde som ett pärlband av små snöbollar och den varma men nu vita marken sög fast vår lilla Polar så hårt att vår vita, volvokombi gjorde en potatisåker av campingtomten när vi åkte hemåt. 

Vårt bruna förtält dolde vår fuktiga Polar


Redan då skrev vi för vår egen skull. En digital dagbok där minnen kunde samlas. I samband med att vi sålde vår husvagn släckte vi ner vår husvagnsblogg för att istället starta upp en ny om vårt husbilsliv – mecamping.se

Hejdå husvagnen!
Hejdå husvagnen!

Varför bloggar vi idag? 
Vi bloggar fortfarande av samma skäl som tidigare. En digital dagbok där vi samlar våra upplevelser i ord och bild. Genom åren har vi fått en del följare av våra bloggar. Därför har vi valt att utveckla bloggen och göra den mer sökbar för de som är intresserade av att läsa om en viss plats, en viss stad eller ett visst land. Däremot recenserar vi sällan de platser vi besöker. Vi öppnar för idéer men håller oftast våra subjektiva åsikter för oss själva. 
Man kan säga att själva reseberättelsen ska läsas med privata ögon medan tipsen om platserna är allmänna. Den blandningen försöker vi hålla rakt igenom bloggen. 

Vilka är vi?
I vår husbil reser numer bara jag (Eva) och Majk samt vår Welch Corgie Ludvig. Iofs valde vi just den husbil vi har nu för att våra tonårskillar skulle ha möjlighet att följa med smidigt, men det är max en gång om året vi kan tvinga med dem. Tack och lov har husbilen fler kvalitéer än riktiga sängplatser för fyra. Bland annat är den liten och smidig och har gott om lastutrymmen men framförallt är den så mysig och snygg. 

Det är så mysigt att resa runt med vårt lilla bohag.
Det är så mysigt att resa runt med vårt lilla bohag.

Vårt campingliv
Som jag redan har berättat började vårt campingliv i en gammal Polar. Förutom att den var trång och hade ett uråldrigt, brunt förtält var den full av fukt. Trots fuktskadan och det eviga bäddandet upp och ner av sängar stortrivdes vi med att kuska land och rike runt. Med åren bytte husvagnarna av varandra. Större, nyare, större, nyare. Sista åren vi campade med husvagn ägde vi en Kabe Royal Hacienda. 10,5 meter, cirka 16 meter påkopplat ekipage. Det var superskönt med allt utrymme, men även då och då superkrångligt med alla meterna på släp. 
När våra gulliga, små, campingälskande söner hade vuxit ur barnklubbar och häftiga poolområden valde vi att byta bort vår husvagn mot en husbil, Kabe Travelmaster 750WL -08. Den älskade vi ända till den dag vi steg in i en Carthago Chic C-line T-plus 4.8H -13. 

Och här står vi idag. Vi reser i närområdet, runt i Sverige och utomlands. Vår husbil nyttjas året runt och då Linda frågade om vårt bästa tips måste jag skriva detta. Köp vinterdäck! Att campa vintertid ger en ny dimension. När ni har blivit sålda på vintercamping. Åk utomlands! Att campa i Sverige 48 veckor rättfärdigar verkligen fyra veckor utomlands. Åk!

Hur ser framtidsplanerna ut?
Just nu är de närmaste planerna, semestern 2020, röriga. Våra italienplaner är lagda på is. Vill vi åka norrut i Sverige, vill vi åka söderut? Både en plan B och plan C är under uppbyggnad. Det enda vi säkert vet är att vi har dragit en vinstlott som har möjlighet att lägga om våra planer in i det sista.  Inget bokat, inget fast, inget lovat. 

Husbilslivet är fantastiskt, välkomna att följa oss på våra resor!
Om ni inte gjort det redan, prenumerera gärna på vår blogg så ni inte missar något spännande.

Vi älskar att campa i Italien. I år kommer vi sakna det.
Vi älskar att campa i Italien. I år kommer vi sakna det.

8 kommentarer

Kommentera gärna, tack!