Italien

Lago di Garda

Alla vägar bär inte till Rom. Det finns ett par som leder till Garda också. Vi har varit vid Garda rätt många gånger. Det kan tyckas trist att återvända gång på gång men vi har funnit en del av Italien som erbjuder allt det vi söker på liten yta. Fin natur, gott om bra ställplatser och campingar, lättillgängligt, bra restauranger, mycket att se och göra och framförallt, helt fantastiska små byar att strosa omkring i.

Men, för att förnya oss brukar vi alltid testa nya övernattningsplatser. Denna gång blev det Camping Le Palme mitt i mellan Lazise och Peschiera del Garda. Campingen var helt okej. Vi fick en stor tomt med viss utsikt över sjön. Servicehusen var rena och fräscha, det fanns en hyfsad (men dyr) butik precis intill vår plats och poolområdet var lite lagom för oss. Så här i efterhand var det väl rätt osmart av oss att välja en camping som inte hade promenadavstånd till någon by men förutom det och att badstranden var trist och att de inte hade någon underhållning om kvällarna så var vistelsen i det stora hela okej.

På torsdagsförmiddagen cyklade vi ner till Peschiera för lite shopping och flanerande i gränder. Vi överlastade dessutom våra cyklar med mat och vin på tillbakavägen för att fylla upp kylskåpet. På dagen pratade vi om att åka ner till Peschiera på kvällen för att äta middag men efter sol och bad i flera timmar blev det en hämtpizza under markisen istället.

Både fredagen och lördagen cyklade vi omkring i närområdet på förmiddagen, badade på eftermiddagen och spelade kort på kvällen. På lördagen tillbringade vi även några timmar på en strandbar tillsammans med andra svenska campare hejandes på fotboll. Det gick så där.

Efter några lugna dagar med sol och bad var det dags att påbörja hemfärden. Söndag förmiddag betalade jag 207,60 €. Efter några timmar på köpcentrumet vid Affi styrde vi upp i bergen.

4-8/7 2018

Kommentera gärna, tack!