Fricamping,  Uppland

Mellocamp

Vi hade planerat att åka till Ånnaboda tillsammans med Pia & Stefan och Micke & Patric men nåt pajade på Pia & Stefans husbil, de skulle inte kunna komma iväg. Så kunde vi ju inte ha det. Vi styrde om och rullade istället in på deras gårdsplan fredag kväll bara minuter efter Micke & Patric. Sedan tillbringade vi många timmar i Pia & Stefans soffa med prat, skratt och vin.

Morgonen efter blev sen men vi hann ändå ut på en långpromenad i solsken och fika på den soliga altanen innan vi alla var tvungna att börja förbereda kvällens gemensamma middag. Vi hade redan innan lottat ut vem som skulle bjuda på vilken del av middagen. Eftersom temat var mello hade vi även lottat ut melloländer att inspireras av. Jag & Majk hade fått förrätt från Norge, Micke & Patric fick varmrätt från Ungern och Pia & Stefan fick efterrätt från Albanien.

Klockan 18 knackade det på vår husbilsdörr och kvällens middag kunde börja intas. Först åt vi norska smörrebröd hos oss, sedan åt vi köttfärsfylld paprika inne i Micke & Patrics husvagn och till sist åt vi baklava till efterrätt inne hos Pia & Stefan. När sedan mellon drog igång lyssnade vi lite halvhjärtat på låtarna men var desto mer koncentrerade på vad som syntes på tv-skärmen då vi samlades runt ett hemmagjort bingospel. Vem som vann? Det fuskades en del så den frågan kan jag inte besvara. Även denna kväll ägnades sedan åt prat, skratt och vin samt frågesport.

Vi körde hemåt vid ettiden på söndagen men var alla överens om att vi hade skapat en ny tradition. Mellocamp 2020 är redan bokad.

1-3/3 2019

Kommentera gärna, tack!