Tyskland

Vi passerar Tyskland igen

När vi lämnade Lago di Braies och körde tillbaks mot Bolzano och Brennerpasset (man kan även köra mot Lienz men den vägen tar längre tid och tid ville vi inte lägga i Österrike denna resa) hade vi mailat en firma i Innsbruck angående vårt döda kylskåp. Mest troligt var det ett kretskort som hade tröttnat på livet, hade de ett sånt hemma? Mitt i deras lunchrast svängde vi, i det lilla villasamhället, upp på den trånga garageuppfarten,. Självklart ville de hjälpa oss. På en gång. Trots att Majk sa att han kunde byta det själv insisterade ägaren att göra det åt oss. 145 euro senare slutade kylskåpet pipa om öppen dörr och vi körde vidare mot vårt nästa uppdrag i Österrike – finna en mack som tog tillbaks vår box. Inte förrän vi var 6 mil in i Tyskland, med viss stress i kroppen eftersom boxen hade felplingat de sista milen i Österrike, hittade vi en mack som var intresserad av just vårt boxmärke. Phu! Vi passade på att äta sen lunch på det Burger King som låg intill (vi har så dålig erfarenhet av vägkrogar i Tyskland) och beslutade sedan att i alla fall köra förbi München innan vi sökte nattplats. 

Några mil innan Hamburg tröttnade vi på autobahn. I orten Seevetal, två kilometer från motorvägen, hittade vi en ställplats utanför ett gasthaus. Klockan var närmare 23 så det var mörkt ute men platsen kändes okej med flera husbilar på plats. Vi la oss direkt och somnade, i den varma natten, till ljudet av forsen bakom husbilen. Direkt efter frukost drog vi vidare. Ställplatsen var gratis men vi gillar att köpa nåt på platsen när sånt erbjuds, som tack, men restaurangen var stängd både när vi kom och när vi åkte.  

Vi hade, för första gången, bestämt att skippa färjorna och istället köra via Flensburg in i Danmark. Många menar att det är skönt att slippa vänta på färjan för att istället bara köra på. Som vi ångrade oss. Först var det kö genom hela, jävla Hamburg. Sedan vispade vi runt i nån liten håla för att hitta ett Lidl (vilket vi till slut gjorde och jag bunkrade massor av billigt bubbel). Efter det ville vi köra lite gränshandel och styrde av vid Citti Park. Såååå rörigt! Vi körde istället till Scandinavian Park, som var något bättre men vars sortiment inte var i närheten av det vi är vana vid inne i ”båten” vid Puttgarden. 

När vi hade shoppat klart och lämnat Tyskland pratade vi om ställplats i Danmark. Men, där danskarna är fantastiska på campingar där är de helt usla på ställplatser. Vi hittade inget intressant. Vid 19:30 fotar jag skylten om sista avfart innan Öresundsbron och sedan rullar vi över bron in i Sverige. 

Vi förstod båda att det var dödsdömt men gjorde ändå ett försök att få en ställplats i Limhamn bara kilometer från Malmö. Som anat var båda ställplatserna överfulla. Klockan började bli mycket och vi såg bara ett allternativ. Bengt i Örkelljunga! Där övernattade vi på ”hemmaplan” igen. Vi hade kört norrut ovanligt snabbt och hade nu flera dagar kvar på semestern. Både trist och skönt. 

24-25/7 2019

Kommentera gärna, tack!