Vår plats på Strömsunds camping.
Campingplats,  Jämtland

Strömsund

Jag hade befarat en myggrik natt igen men när jag tittade på klockan och den hade passerat 24 hade jag bara noterat ett par myggor som vilset drog omkring runt vår Thermacell. Nu tror jag inte att det var ”myggjagaren” som var vår räddning. Det var helt enkelt ont om mygg på platsen. Vattenfallet och dess miljö bjöd kanske inte in till särskilt mycket älskog för äckliga insekter. 

Då vi hade blivit sittande ute i den jämtländska skogen till sent sov vi dessutom länge morgonen efter. Så någon långfrukost blev det inte tal om. Medan Majk fortfarande sov gjorde jag resemackor, kokade kaffe och snurrade stolarna. Förutom en hundpromenad la vi inte mer tid vid Tännforsen. 

Däremot stannade vi till vid ett karolinermonument. En obelisk uppe på en kulle till minne av 3700 stupade män i Karl XII tjänst. En fin men oansenlig plats. Vi stannade även till vid Lundhags fabriksförsäljning. Men då den första prislappen jag vände på, tillhörande en t-shirt, angav att plagget kostade 900:- tappade jag helt intresset. Majk släntrade omkring en stund men inga inköp blev gjorda. 

Nu valde vi mellan att stanna i Krokom eller fortsätta köra mot Strömsund. Krokom visade sig vara en riktig avkrok så vi körde på fram till Strömsund. Här har vi nu tillbringat eftermiddagen intill Russfjärden på Strömsunds camping. Vädret är så osvenskt det bara kan vara och vi njuter av varje sekund i solen. Vi har badat och jag har kört en tvättmaskin som torkade på en timme. Vi har dessutom duschat länge och väl i servicehuset. Väl värt de 240 kronorna. Najs!
Enligt prognoserna är det vackra vädret snart över så vi passar på att bara sitta i bilen max en eller två timmar per dag. Imorgon rullar vi in på Vildmarksvägen. Få se om det finns någon snö kvar när vi dyker upp.

PS: En lagom Åre till Strömsundlyssning var Shima Niavaranis sommarprat. Jag steg in i repan på Strömsunds camping alldeles rödgråten. ❤️

25-26/6 2020

Kommentera gärna, tack!