Fricamping,  Ställplats,  Västmanland

Ett stenkast bort

Ni vet hur det är när man har köpt nåt man verkligen gillar och som känns så rätt, man vill visa upp det för hela världen. Vi ville så klart att Pia och Stefan skulle få se vårt nyförvärv. Vi bokade träff med dem på parkeringen vid Åsby hem & trädgård i Hallstahammar på fredagskvällen. Vi blev lite sena iväg och sladdade inte in förrän åtta, kastade fram lite ljusstakar och dukade upp med sushi. Sedan satt vi och skrattade och skrålade till långt efter midnatt.

Morgonen efter gick vi på shoppingtur i den stora handelsträdgården. Åsby är jättestort och superfint men det jag var ute efter, bordstabletter och en konstgjord blomma till husbilen, hade de inte. Lite annat piff inköptes och sedan åkte vi vidare upp för backen till Åsby kött och vilt. Lite mums till kvällen och in i husbilarna igen med siktet inställt på Skultuna och mässingsfabriken (butiksområdet). Vi strosade runt i de olika heminredningsbutikerna (jag hittade bordstabletter), kollade in det lilla mässingsmuseumet och käkade smarriga räkmackor på caféet. Vi pratade om (vilket vi även gjorde sist vi var på Skultuna) att övernatta på den stora parkeringen, men ”dagen var fortfarande ung” och vi ville se mer så vi bältade oss och körde vidare.

När vi passerade Ramnäs blinkade vår ställplats-app till och upplös oss om att det fanns en ställplats bara några hundra meter bort. Vi körde dit för att titta hur platsen såg ut. Omgivningen var väldigt trevlig men så här på vintern, då det är mycket snö, var det svårt att första var man fick parkera. Vi enades om att vi inte var bilburna herrgårdsgäster, vilket var den enda vettiga p-plats vi hittade, och körde vidare.

En sommar, för många år sedan, hittade jag och Majk en ställplats längst kanalen i Hallstahammar, den bestämde vi oss för att uppsöka. Efter lite letande i appen hittade vi, vad vi tog för givet var, ställplatsen och följde den monotona kvinnorösten mot Hallsta. När rösten visade oss ner vänster rätt långt innan det område jag och Majk menade tittade vi på varandra men enades om att kolla upp platsen. Det visade sig vara en helt annan plats men en jättefin sådan. Trångfors smedja fick ett besök av två husbilar denna februarinatt. Som vanligt, med Pia och Stefan, åt och drack vi gott för att avsluta kvällen med sång och dans (!!!).

23-25/2 2018

Kommentera gärna, tack!