Italien

Verona

Så vi kom till Verona tidigt på eftermiddagen idag och hade fått tips om en camping norr om stan. San Pietro nåt hette den och hade typ 5 platser och resten var typ tältplatser… antar jag. Vi fick som tur var inte plats här så det var bara att ta den snirkliga vägen ner för berget vi nyss klättrat upp för. Efter en snabb koll på CamperContact (en app med ställplatser och campingar i Europa) hittade vi en ställplats precis i utkanten på Veronas innerstad och enligt bilderna såg det gott ut med skugga och rymligt. 20 minuter senare passerade vi bommen in till ställplatsen och backade strax efter in bilen i dom tydligt utmärkta rutorna.

Vi hälsade på ett par andra från Sverige innan vi gick in till stan, Eva shoppade lite kläder, jag och Neo kollade lite telefonbutiker etc innan vi slog oss ner på en mysig uteservering för att litet tilltugg. Mätta i magen och törsten stillad en stund kom vi fram till det gamla fortet mitt i Verona, lite kollande på stenar och mäktiga byggnaden med tillhörande bro fortsatte vi bort mot Casa di Guilietta naturligtvis. Man har ju inte varit i Verona om man inte sett balkongen men döm av förvåningen när vi inte fick komma in till den utan stod och trängdes utanför en låst grind. Jag lyckades tjuvlyssna på en guide som berättade att innergården var avspärrad pga teater på kvällarna

Vi lufsade vidare genom denna väldigt vackra och gemytliga stad mot Arena di Verona som är ett mini Colosseum fast bättre bevarad. Imponerad över denna magnifika byggnad som för kvällen inhyste en konsert så vi bestämde oss för att slå oss ner på en uteservering precis utanför för att avnjuta vår nya favoritdrink för sommaren, en Hugo. Prosecco med fläder och lime, gott så det förslår i den minst sagt varma kvällen, 36°C strax före klockan nio denna afton.

Nu sitter vi återigen matta av promenerandet i värmen utanför husbilen med en kall Corona i handen. I morgon drar vi nog vidare väster ut. Har man inte varit i Verona innan, åk inte hit för ni blir garanterat förälskade i denna underbara stad, det finns väldigt mycket historia i stan bortsett från Romeo & Julia och välbevarade byggnader från 1300-talet tex. När jag flyttar till Italien ligger Verona riktigt bra till.

7/7-8/7 2017

Kommentera gärna, tack!